Διακριτικά που περιλαμβάνουν ατομικούς αριθμούς τοποθετούν στις στολές αστυνομικοί των ομάδων «Δράση» και ΟΠΚΕ από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έγραφε η «Καθημερινή» στο φύλλο του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν το 50% όσων υπηρετούν στις δύο υπηρεσίες έχει ήδη προσθέσει τους ατομικούς αριθμούς στις στολές.

Ως προς τους δικυκλιστές της ομάδας «Δράση», ο κωδικός κάθε αστυνομικού φέρει πρώτα το γράμμα «Δ», ενώ ακολουθεί ο αριθμός της ομάδας, για παράδειγμα, 26. Μεσολαβεί μία παύλα και έπεται ο αύξων αριθμός κάθε αστυνομικού στην ομάδα. Για παράδειγμα, ο πρώτος αστυνομικός της ομάδας «Δράση 26» έχει διακριτικό αριθμό Δ 26-1.

Όπως ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής στην οποία υπάγεται η «Δράση», οι αστυνομικοί από 14 ομάδες έχουν ήδη κάνει τη σχετική προσθήκη στις στολές τους. Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο με βέλκρο, το οποίο οι αστυνομικοί έχουν προσαρμόσει στην πλάτη τους, στην εξωτερική επιφάνεια του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

Αναφορικά με τα διακριτικά στις στολές των στελεχών της ΟΠΚΕ, το γράμμα που επελέγη να χρησιμοποιηθεί είναι το «Κ» και ακολουθούν ο κωδικός της ομάδας, π.χ. «ΟΠΚΕ 235» και ο αριθμός του αστυνομικού μέσα στην ομάδα. Για παράδειγμα, το αυτοκόλλητο που φέρει στη στολή του ο πρώτος αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας με κωδικό 235 είναι Κ 235-1.

ayta-einai-ta-nea-diakritika-stis-stoles-ton-astynomikon-fotografies0

Εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισές ομάδες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με τα διακριτικά να τοποθετούνται στο μπράτσο των αστυνομικών. 

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ., εκτιμάται ότι 500-600 αστυνομικοί έχουν ήδη παραλάβει και φορέσει τα διακριτικά στις στολές τους. Τα συγκεκριμένα διακριτικά έχουν έξι ψηφία, χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό γράμμα.

ayta-einai-ta-nea-diakritika-stis-stoles-ton-astynomikon-fotografies2

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαταγή αποτελεί απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ διακριτικά αναμένεται να τοποθετήσουν και οι αστυνομικοί από τις διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) και της ΥΜΕΤ.

kathimerini.gr



ΠΗΓΗ