Με τις εκδηλώσεις για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης» συνεχίστηκε η επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Εχτές, Κυριακή 23 Μαΐου ο κ. Αρχηγός, μετέβη αρχικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στο Ρέθυμνο, όπου παρέστη σε δοξολογία για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος.

Ακολούθως, μετέβη στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών, στο χώρο του Ηρώου του Τμήματος και σε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Αυστραλίας – Αμυντικός Ακόλουθος κ. Bruce Legge , εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης, τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων και συνδικαλιστικών Φορέων.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Χανίων, όπου είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Αρχικά, συνοδευόμενος από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνιο Ρουτζάκη, μετέβη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, όπου τους υποδέχτηκε o Διευθυντής της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Αλεβυζάκης.

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, τους Υποδιευθυντές της Διεύθυνσης Αστυνομίας, τους Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΙΡΑ νομού Ρεθύμνου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωπο των Πολιτικών Υπαλλήλων νομού Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, μετέβη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Ταξίαρχος Γεώργιος Λυμπινάκης.

Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, τους Υποδιευθυντές της Διεύθυνσης Αστυνομίας, τους Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΙΡΑ νομού Χανίων, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Χανίων, καθώς και εκπρόσωπο του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο κ. Αρχηγός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί διεξοδικά για διάφορα θέματα αστυνομικού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, να αξιολογήσει προσωπικά την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων αστυνόμευσης που υλοποιούνται στο νησί και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις, σε στρατηγικό επίπεδο, για τη βελτιστοποίηση των δράσεων και της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρχηγός ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί, ιδίως λόγω της τουριστικής περιόδου και των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία του κορωνοϊού. Σημείωσε ότι, σκοπός παραμένει η συνεχόμενη αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού έργου, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, προς όφελος της γενικότερης κοινωνικής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Αρχηγό στο θέμα των κτιριακών υποδομών, καθώς έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Αστυνομικού Μεγάρου στα Χανιά.

Επιπλέον, ο κ. Αρχηγός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων και είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και να δεχτεί εισηγήσεις για μια σειρά επαγγελματικών και εργασιακών θεμάτων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη στήριξή του στο σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Επεσήμανε το πολυδιάστατο έργο που παράγεται στο νησί και τόνισε τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά για τη μείωση του φόρτου εργασίας, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών και τον εφοδιασμό των Υπηρεσιών με νέα μέσα και σύγχρονη τεχνολογία.

Επιπρόσθετα ο κ. Αρχηγός επεσήμανε ότι, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό. Σημείωσε ακόμα ότι, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιοποιείται κάθε δυνατός διαθέσιμος πόρος, ώστε να βελτιστοποιούνται διαρκώς οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η επίσκεψη του κ. Αρχηγού στην Κρήτη ολοκληρώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, όπου παρίσταται στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Ρέθυμνο

 

 

Χανιά



ΠΗΓΗ