Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν συναρτάται από το ποιο κόμμα είναι κάθε φορά στην κυβέρνηση. Οι άντρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας, χαμηλόβαθμοι και υψηλόβαθμοι, είναι υπηρεσιακοί παράγοντες που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους προς όφελος της κοινωνίας και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε και απεικονίζει αστυνομικό να χτυπάει πολίτη, έχει ξεκινήσει μία συζήτηση σε σχέση με τη διαχείριση του περιστατικού από την ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι ο αστυνομικός είναι συνοδός υψηλά ιστάμενου προσώπου έχει κάνει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς να φοβηθούν. Το ερώτημα είναι γιατί. Το μόνο που καλούνται να κάνουν είναι τη δουλειά τους. Ανεπηρέαστα και αντικειμενικά. Αυτό που θα έπρεπε να σκέφτονται είναι ότι αυτοί που τους κρίνουν είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι συνάδελφοί τους και η κοινωνία. Και εάν στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει, αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη δουλειά τους, γιατί εκείνοι θα έπρεπε να θέλουν να κρίνονται από τις τρεις κατηγορίες που παραπάνω αναφέραμε.

Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά προς την κατεύθυνση της «εχεμύθειας» και της ξαφνικής εσωστρέφειας δεν παρέχει όφελος σε κανέναν, καθώς στην εποχή που ζούμε «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».

Katechaki



ΠΗΓΗ