Σε συνέχεια των ενεργειών – παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας μας, εκδόθηκε χθες, 29 Αυγούστου 2020, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, η υπ’ αριθμ. πρωτ.: 1647/ 20/ 1835792, διαταγή, με θέμα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – ενέργειες Υπηρεσιών», υλοποιώντας την πρόταση που είχαμε υποβάλλει προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. και προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την 27 Αυγούστου 2020 (αριθμ. πρωτ.: 100/2/50) και την 28 Αυγούστου 2020 (αριθμ. πρωτ.: 100/2/50-β), με σχετικά Υπομνήματά μας,αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντησή μας, ειδικότερα, με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ., κ. Παναγιώτη ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ, τονίσαμε την ανάγκη άμεσης υποβολής σε τεστ όσων επιστρέφουν στις Υπηρεσίες τους και συμφωνήσαμε στη λύση που αναφέρεται στην προαναφερόμενη διαταγή του Αρχηγείου, ενώ στο σχετικό Υπόμνημά μας προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, επίσης αναπτύξαμε την ίδια πρόταση – λύση, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα περαιτέρω δραστηριοποίησης των Υπηρεσιών του Σώματος, με στόχο την πλήρη προστασία του αστυνομικού προσωπικού σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Διαταγή, το προσωπικό που είναι αποσπασμένο στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Σάμου, Χίου, Λέσβου,Β’ Δωδεκανήσου (Κω, Λέρο, Κάλυμνο) και επίκειται η λήξη της περαιτέρω διάθεσης και η επάνοδός του στην οργανική του θέση, δύναται να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ., καθώς και στις Κινητές Μονάδες Υγείας για τις άλλες περιοχές.

Οι επιθυμούντες να υποβληθούν στο ανωτέρω τεστ, με την επιστροφή τους, για την Αττική θα μεταβούν στο Δημοτικό ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Σαρανταπόρου 4 στα Άνω Πατήσια, για δε τη Θεσσαλονίκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8), επιδεικνύοντας απαραίτητα το Φύλλο Πορείας. Επίσης, το προσωπικό δύναται να παραμείνει κατ’ οίκον επτά ημέρες (7) με αιτιολογημένη άδεια απουσίας. Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, για τη Νότιο Ελλάδα με το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, στο τηλέφωνο 210 3482389, για δε τη Βόρειο Ελλάδα, με το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310 388082.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τις παρεμβάσεις της με βάση και τις προτάσεις των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας για την αντιμετώπιση κάθε μικρού και μεγάλου προβλήματος που απασχολεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας και αυτήν την κρίσιμη περίοδο της νέας δοκιμασίας που καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε καθ’ ένας και κάθε μια από τη θέση του, σε ατομικό, υπηρεσιακό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



ΠΗΓΗ