Υγειονομικό υλικό, ως συνδρομή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, παρέλαβε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της μέτρων προστασίας του προσωπικού απέναντι στον κορονοϊό Covid-19.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το «παρών» στην παράδοση του υλικού έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, καθώς επίσης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα παρέδωσε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στον ιό COVID -19.

Το υγειονομικό υλικό παρέλαβε σήμερα (18-05-2020) το πρωί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα και από τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχείρισης Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Ταξίαρχο Δημήτριο Παντελή.

Με την ευκαιρία της δωρεάς ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, δήλωσε:

«Καθώς η Ελλάδα σταδιακά και με ασφάλεια ξεκινά πάλι την οικονομία της, βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας έτσι ώστε εκείνοι που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Η σημερινή δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού που αγοράστηκε από την Ελληνική αγορά μέσω πόρων που προσφέρθηκαν από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, είναι άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής μας να εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, και έρχεται σε συνέχεια της μακράς παράδοσης εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Με αφορμή την παραλαβή του υγειονομικού υλικού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρέσβη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, που επιδεικνύεται διαχρονικά στην Ελληνική Αστυνομία. Με χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα την ευγενική προσφορά υγειονομικού υλικού, που συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλεται από το προσωπικό μας κατά τις ιδιάζουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την παγκόσμια πανδημία του COVID -19».



ΠΗΓΗ