ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

ΤΟ Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Α. Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. περιήλθαν στοιχεία, σύμφωνα με το οποία από κεντρικές Αστ. Υπηρεσίες, αστυνομικοί και κρατούμενοι τέθηκαν σε καραντίνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι κρατούμενοι, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Β. Μέχρι εδώ, θα μπορούσε να ήταν μια απλή, αλλά απολύτως αναγκαία δημόσια πληροφόρηση, για λόγους διαφάνειας, δημοσίας λογοδοσίας και δημοσίου συμφέροντος, εάν δεν συνέτρεχαν τραγελαφικές καταστάσεις.

Γ. Από τον Ε.Ο.Δ.Υ. δεν απεστάλη συνεργείο για άμεσο έλεγχο της κατάστασης. Για την εξέταση των κρουσμάτων, για την ιχνηλάτηση. Για τη μοριακή/βιοχημική εξέταση. Πληροφορίες φέρουν την επίσημη και αρμόδια δομή να έχει ξεμείνει από κινητά συνεργεία.

Δ. Από την Ελληνική Αστυνομία (αρμόδιες υγειονομικές Υπηρεσίες) αντί να αποσταλεί άμεσα συνεργείο ιατρών, για να επιληφθεί της υπόθεσης και να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες οδηγίες και εντολές, οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν !!!! ….. στο κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Σε καμία κρατική αρχή, σε κανέναν κρατικό νοσοκομείο αναφοράς. Με τηλεφωνικές οδηγίες, του τύπου, ‘’μείνετε σπίτια σας και την 4η η 5η ημέρα, εάν έχετε εκδηλώσει συμπτώματα ….’’

Ε. Εάν επρόκειτο για άλλους ενδιαφερομένους και όχι αστυνομικούς, είμαστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον θα ήταν άμεσο. Οι αστυνομικοί, όμως, είναι αναλώσιμοι. Όπως πάντα.

ΣΤ. Και δεν είναι το μοναδικό κρούσμα. Σε καραντίνα, σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, στο οποίο επίσης δεν προσέτρεξε ο ΕΟΔΥ.

Πλήρη αδιαφορία και για τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. Με παρόμοια περιστατικά. 

Ζ. Πραγματικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία παραμένει σε εγρήγορση προς το σκοπό ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε αίτημα συνδρομής. 

Η. Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι αρμόδιες αρχές να εκδηλώσουν άμεσα όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε οι αστυνομικοί να αισθανθούν ότι η κορυφή της Ηγεσίας και όχι μόνοι του Υπουργείου μας είναι δίπλα τους και ενδιαφέρεται άμεσα και ουσιαστικά όχι μόνο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και για τη ζωή τους.

Προς τούτο χθες 20/08/2020 αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α μετέβη στο Αρχηγείο και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών προκειμένου να καταγγείλει την εν λόγω αδιαφορία των αρχών και να ζητήσει την άμεση επέμβαση του Ε.Ο.Δ.Υ και των υπολοίπων υγειονομικών υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ



ΠΗΓΗ