Ένα απίστευτο σκηνικό έχει στηθεί τις τελευταίες περίπου 20 ημέρες με πρωταγωνιστή έναν άνδρα ηλικίας περίπου 65 ετών που εμφανίζεται ως Επίσκοπος Καρπασίας Κύπρου χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση με τον πραγματικό Επίσκοπο κ. Χριστόφορο.

Αναδημοσίευση από: reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Ο «μαϊμού» Επίσκοπος, πριν από λίγες ώρες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αιγίου και Ίλιον, καθώς κατηγορείται για αντιποίηση αρχής και απάτη. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο άνθρωπος αυτός εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου και ζήτησε από τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σταύρο Κατή, να παρέμβει για να επιλύσει μία οικονομική διαφορά από αγοραπωλησία ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου. Όταν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για αστικό περιστατικό που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του, τότε ξεκίνησαν τα… προβλήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «μαϊμού» Επίσκοπος είχε πείσει μία Ελληνίδα που διαμένει στη Γερμανία ότι θα της πουλήσει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο έναντι 5.000 ευρώ. Όχημα που δεν ήταν στην κατοχή του, αλλά σε αυτή ενός τρίτου προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο οποίος αρνούνταν να του δώσει. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ωραία… Ο δήθεν κληρικός, σε κανάλι που διατηρεί στο YouTube, άρχισε να ανεβάζει βίντεο και να λέει την ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, μοιράζοντας αφορισμούς και κατάρες τόσο προς τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. αυτοκινήτου όσο και προς τον διοικητή του Τ.Α. Ιλίου.

Εξομολογήσεις διαδικτυακά με το… αζημίωτο

Το αποτέλεσμα ήταν διάφοροι πιστοί να παίρνουν τηλέφωνο τον κάτοχο του οχήματος, να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Στο μεσοδιάστημα ήρθε από τη Γερμανία και η γυναίκα για να δει τι γίνεται με τα χρήματα που είχε στείλει, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως όχι μόνο δεν είδε τις 5.000 ευρώ πίσω, αλλά του έδωσε κι άλλα λεφτά εκβιαστικά (σ.σ. όπως καταγγέλλει η ίδια). Τελικά έκανε μήνυσε σε βάρος του «μαϊμού» Επισκόπου, με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου να διερευνά την υπόθεση και να λαμβάνει έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου ότι καμία σχέση δεν έχει με τον συγκεκριμένο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη σύλληψη του (σ.σ. αύριο Κυριακή οδηγείται στο αυτόφωρο), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μεταξύ άλλων έκανε και… διαδικτυακές εξομολογήσεις έναντι αμοιβής φυσικά. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη!



ΠΗΓΗ