Οριακή είναι η κατάσταση στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής (ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου) τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί.

Άρθρο του Αχιλλέα Μπογδανίδη
Αντιπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην ΠΟΑΣΥ

Ο χώρος δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μια υγειονομική βόμβα καθώς φιλοξενούνται ταυτόχρονα κρατούμενοι που πάσχουν από ηπατίτιδα, φυματίωση, HIV αλλά και ψώρα. Εντός των κελιών υπάρχει έντονο πρόβλημα με κοριούς αφού οι κουβέρτες δεν πλένονται ποτέ, ούτε υπόκεινται τους προβλεπόμενους βιολογικούς καθαρισμούς και δίνονται από τον έναν κρατούμενο στον άλλον.

Συνάμα ο χώρος δεν καθαρίζεται όπως θα έπρεπε. Και σαν μην έφταναν τα ανωτέρω προβλήματα, το προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η Διοίκηση γνωρίζει άριστα τα παραπάνω προβλήματα, ίσως πραγματικά να καταβάλει προσπάθειες για την θεραπεία τους, όμως η Φυσική ηγεσία μάλλον θεωρεί τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί αποπαίδια τους.

Δεν εξηγείται διαφορετικά οι κάτωθι φωτογραφίες του χώρου κυριολεκτικά τρομάζουν. Τουαλέτες προσωπικού μέσα στην μαυρίλα, οι χώροι προσωπικού με διαρροή νερού από παντού και μέσα στην υγρασία και άλλα αναρίθμητα στεγαστικά προβλήματα.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Σύγχρονη Αστυνομία» της Ε.ΑΣ.Υ.Α.



ΠΗΓΗ