Επαναλαμβανόμενες συμπλοκές, χημικά, βροχή αντικειμένων, επικίνδυνες απωθήσεις στις εισόδους του μετρό. Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η πλατεία Ομονοίας, μετά από μια ακόμα επιχείρηση της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση από αλληλέγγυους στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Στον σταθμό του μετρό βρήκε καταφύγιο το πλήθος που ήρθε στα χέρια με τους άνδρες των ΥΜΕΤ.

Με συγκεντρώσεις και μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης σε όλη την χώρα, εντείνονται οι ενέργειες στο όνομα του “Λουκά” της 17 Νοέμβρη, που έχουν πλέον ξεπεράσει τις 300 από τις 8 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε την απεργία πείνας ο πολύ-ισοβίτης. Συνθήματα ακόμα και σε τοίχους σχολείου στο Χαλάνδρι έγραψαν οι αλληλέγγυοι.

Ανησυχία για περεταίρω κλιμάκωση εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με τη συχνότητα και την ένταση στις δράσεις συμπαράστασης να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Την παραίτηση του από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ανακοίνωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν προς το σταθμό του μετρό στην Ομόνοια κάνοντας χρήση χημικών, με τους διαδηλωτές να απαντούν πετώντας αντικείμενα. Ορισμένοι από τους αλληλέγγυους που αποχώρησαν με το μετρό, αποβιβάστηκαν στο σταθμό Συγγρού – Φιξ και έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

1

“Γυαλιά- καρφιά”, έκαναν άγνωστοι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Ηράκλειο. Τα περίπου 10 άτομα εισέβαλαν στον χώρο προκάλεσαν φθορές, έγραψαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στους τοίχους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

“Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται”, σχολίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο.

Νοσηλεύεται για 12 ημέρα ο Κουφοντίνας

Το καταδικασμένο μέλος της 17Ν νοσηλεύεται για 12 ημέρα στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Λαμίας. Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέωνπου ζητούσε από την πολιτεία “να αναθεωρήσει τη στάση της στην μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα”, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανακοίνωσε την παραίτηση του από την Ένωση σχολιάζοντας ότι “τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών”.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία δικηγόρων αποτελούμενη από τους Ζορμπαλά Αλέκα, Καμπαγιάννη Θανάση, Παπαδάκη Κώστα, Σαραφιανό Δημήτρη και Συμεωνίδη Θεόδωρο επισκέφτηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

thetoc.gr



ΠΗΓΗ