Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από αστυνομικό – αναγνώστη του Policenet.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας:

Το 2020 φτάνει προς το τέλος του. Ένα σημαδιακό έτος το οποίο επηρέασε τις ζωές όλων των ανθρώπων της χώρας σε όλα τα επίπεδα με πρωτοφανή τρόπο.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ αντιμετώπισε με επιτυχία έναν “υβριδικό” ,όπως ονομάστηκε, πόλεμο. Η συμβολή των δυνάμεων στα σύνορα ήταν καθοριστική και αποτρεπτική σε μια τόσο πρωτόγνωρη απειλή. Η παρουσία των δυνάμεων είναι αδιάκοπη προσφέροντας το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Θα μπορούσα να μνημονεύω με τις ώρες τη προσπάθεια που κατέβαλαν όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, θεωρώ όμως σημαντικό να αποδώσω έναν ελάχιστο φόρο τιμής, ένα ευχαριστώ στους κατοίκους των Καστανιων.

Η συνεισφορά και το ήθος που επέδειξαν και ακόμα επιδεικνύουν είναι το λιγότερο συγκινητικό και θαρραλέο. Εκείνες τις ημέρες ήταν δίπλα μας δίνοντας μας από το υστέρημα τους φαγητό, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Πολλές φορές μάλιστα έβγαιναν έξω από τις κατοικίες τους και χειροκροτούσαν τις δυνάμεις λίγο πριν εισέλθουν στο τελωνείο. Η κίνηση αυτή δεν έγινε στο βωμό της δημοσιότητας, ούτε για λίγα like.

Οι κάτοικοι των Καστανιων είναι πραγματικοί Ακρίτες και αυτές εδώ οι αραδες δε φτάνουν για να αποτυπώσουν τον ατσάλινο χαρακτήρα τους και το πατριωτικό αίσθημα που τους διακατέχει.

Σας ευχαριστώ, ο Θεός να έχει καλά εσάς και τις οικογένειές σας.

Καλή Χρονιά με υγεία

Αστυνομικός της ΥΑΤ

Πηγή: policenet.gr



ΠΗΓΗ