Οι εικόνες επεισοδίων ανάμεσα σε διμοιρίες των ΥΜΕΤ και κατοίκων της Τήνου που διαμαρτύρονταν για τις ανεμογεννήτριες στο νησί έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Κάτοικοι του νησιού που δεν είχαν συνηθίζει να βλέπουν διμοιρίες και σε καμία περίπτωση δεν είχαν έρθει στο παρελθόν πρόσωπο με πρόσωπο με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν ότι ασκήθηκε υπέρμετρη βία σε βάρος τους. Το ερώτημα είναι φταίνε οι διμοιρίες ή αυτός που τους έδωσε την εντολή να βρεθούν αντιμέτωποι με κατοίκους;

Και δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που διμοιρίες των ΥΜΕΤ ή των ΜΑΤ βρίσκονται εκεί που δεν πρέπει. Απέναντι δηλαδή σε κατοίκους που δεν έχουν στα χέρια τους πολεμοφόδια αλλά κοινωνικά αιτήματα. Είτε δίκαια είτε άδικα. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ.

ΜΑΤ και ΥΜΕΤ είναι δυνάμεις καταστολής για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το προσωπικό τους την «πληρώνει» πολλές φορές χωρίς να φταίει, καθώς βρίσκεται τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο, ύστερα από λάθος σχεδιασμό.

Στο θέμα του συνωστισμού κόσμου σε πλατείες και ελεύθερους χώρους η ΕΛ.ΑΣ. έκανε σχετικά έγκαιρα «στροφή» στη στάση της, παίρνοντας την απόφαση να μη βγάλει αυτή το φίδι από την τρύπα για ένα θέμα που δεν είναι αστυνομικό. Η απόφαση αυτή, όμως, φαίνεται ότι δεν έλυσε το πρόβλημα.

Το βέβαιο είναι ότι η επιμονή του υπουργείου στο δόγμα «ΜΑΤ για όλες τις χρήσεις» θα έχει πολιτικό κόστος.

Katechaki



ΠΗΓΗ