Οι άνθρωποι λένε πάντα την αλήθεια ακόμα κι όταν λένε ψέματα.

Το ανθρώπινο σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, αντιθέτως, μας δείχνει πάντα τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνομιλητή μας.

Είναι εύκολο να διακρίνουμε τι σκέφτεται και τι εννοεί κάποιος αρκεί να τον παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Όταν κάποιος ψεύδεται εσκεμμένα, αυτό φαίνεται τόσο από την γλώσσα του σώματος, όσο και από τις μικροεκφράσεις του προσώπου που συνοδεύουν τα λεγόμενα του.

Πόσες φορές έχει συμβεί ερχόμενοι σε επαφή με κάποιον να έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί μας, μολονότι τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το αντίθετο;

Όμως επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη «λογική» πορεία των πραγμάτων και να αγνοήσουμε αυτή την αίσθηση, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ εμπειρικά και ασυνείδητα λαμβάνουμε τα μηνύματα αυτά που υποδεικνύουν ότι ο άλλος ψεύδεται, επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε, καθώς δεν είμαστε σε θέση να τα αποκωδικοποιήσουμε.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας σε όλους τους τομείς -επαγγελματικούς, προσωπικούς κ.λπ.- αν μπορούσαμε να αναπτύξουμε με κάποιον τρόπο την ικανότητα να αναγνωρίζουμε αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες ανίχνευσης ψεύδους, τόσο μέσα από τις κινήσεις του σώματος, όσο από τις μικροεκφράσεις προσώπου!

Σε κάθε περίπτωση ψεύδους υπάρχουν ενδείξεις που προδίδουν το ψέμα.

Όταν οι κινήσεις του σώματος και οι μικροεκφράσεις προσώπου δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του ατόμου.

Αυτές οι ενδείξεις έχουν σύντομο χαρακτήρα και για αυτό τον λόγο απαιτούν προσοχή.

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουμε την ιδιότητα να διακρίνουμε αυτές τις λεπτομέρειες έως ένα συγκεκριμένο βαθμό ο καθένας.

Οποιοσδήποτε  μπορεί να εκπαιδευτεί στο να διακρίνει αυτές τις λεπτομέρειες, εφόσον το επιθυμεί και το θεωρεί χρήσιμο εργαλείο.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τις μικροεκφράσεις του προσώπου.

Εάν η γλώσσα του σώματος μπορεί να ελεγχθεί, οι μικροεκφράσεις προσώπου είναι ακούσιες και η εκπαίδευση πάνω στην αναγνώρισή τους επιτρέπει πιο αποδοτική ερμηνεία του συνομιλητή μας. 

Εμπεριέχεται βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης των μικροεκφράσεων προσώπου και της ανίχνευσης ψεύδους.

Εισηγήτρια

Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.

Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής

 Σάββατο 19/12 16:30 – 19:30

Κόστος 40€

Χώρος διεξαγωγής

Katalinas Life Events– Ζωής Δρώμενα | Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι | Δίπλα στο μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων

Τ: 211 11 75 845 | 6940778779

E: katalinaslifeevents@gmail.com

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19,ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα.

Στο KatalinaLifeEvents θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

·         Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο

·         Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).

·         Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)

·         Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

Λίγα λόγια για το Katalinas Life Events

Πολλές φορές είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε ένα πρόβλημα και την επίλυσή του ή να αλλάξουμε μια κατάσταση ή να προχωρήσουμε σε μια απόφαση που έχουμε πάρει. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν έχουμε το κίνητρο ή γιατί δεν θέλουμε, αλλά επειδή απλά χρειαζόμαστε κάποιον που να μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση, να βάλει σε σειρά τις  σκέψεις μας και να ενθαρρύνει την επιθυμία για αλλαγή.

Στον χώρο μας στοχεύουμε στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. Με τη σύμπραξη καταρτισμένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας βοηθάμε, όσους μας εμπιστεύονται, να εντοπίσουν και να επιλύσουν όποια δυσκολία αντιμετωπίζουν. Πρόθεση μας είναι, να υποδεχθούμε, σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους και να τα εξελίξουν αναπτύσσοντας μια πιο υγιή και χαρούμενη  καθημερινότητα.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. Life development events

·                     Ομάδες & Σεμινάρια Αυτοβελτίωσης.

·                     Συμβουλευτική & εκπαίδευση γονέων.

·                     Διοργάνωση σεμιναρίων για επαγγελματίες .

·                     Σεμινάρια τέχνης & πολιτισμού.

2. Συνεδρίες Theta Healing

Η μέθοδος θήτα είναι μια διαλογιστική τεχνική, ένας συνδυασμός πνευματικής φιλοσοφίας και επιστήμης, η οποία μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να απαλλαγούμε από οτιδήποτε δυσκολεύει τη ζωή μας.

Ο θεραπευτής μέσω διαλογισμού εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύματα θήτα όπου έχουμε πρόσβαση στον ασυνείδητο νου. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζει όποιο μπλοκάρισμα – πρόγραμμα που δημιουργεί την όποια ανεπιθύμητη κατάσταση.

Η μέθοδος θήτα μπορεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής. Πρώτα κάτι συμβαίνει, τραυματίζεται η ψυχή, περνάει στο ενεργειακό μας πεδίο και μετά σωματοποιείται με κάποιο σύμπτωμα / ασθένεια ή φανερώνεται στη ζωή μας ως κατάσταση.

Αν είστε σίγουροι πως θέλετε να αλλάξετε την οποία δυσάρεστη για εσάς κατάσταση τότε μπορούμε να τα αλλάξουμε και θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε σε αυτή σας την εξέλιξη!

3. Εποπτείες επαγγελματιών υγείας

Οι εποπτικοί κύκλοι προσεγγίζουν τις ανάγκες και τις δεξιότητες του θεραπευτή σε διαφορετικά πλαίσια, θεραπευτικές προσεγγίσεις και πληθυσμούς, με ειδικό ενδιαφέρον στις γλωσσικές αναπτυξιακές διαταραχές και στην ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου στη θεραπεία του παιδιού

4. Διάθεση  χώρου σε επαγγελματίες

Το Katalinas Life Events διαθέτει έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο με σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο να φιλοξενήσει ομάδες θεραπείας, διεξαγωγή σεμιναρίων, δράσεις τέχνης, λογοτεχνικά εργαστήρια κ.λπ.



ΠΗΓΗ