Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου

Στα πλαίσια της επίσκεψής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, στην Κρήτη, ο Πρόεδρος ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος και ο Αν. Γραμματέας ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος της Ένωσης μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση το Σάββατο 22/05/2021 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Εκεί, αφού πρώτα τον ευχαρίστησαν για την ενίσχυση του Νομού μας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των συναδέλφων μας, του κατατέθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τις θέσεις μας προκειμένου επιλυθούν τα ζητήματα των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό μας. Ειδικότερα του τονίσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η υπαγωγή των Αστυνομικών υπηρεσιών του Νόμου Λασιθίου στις υπηρεσίες «παραμεθορίου» προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απροθυμία υπηρέτησης στο Νόμο μας και να δοθούν ειδικά κίνητρα στους αστυνομικούς ώστε να καταφέρουμε αρχικά να διατηρήσουμε τον αριθμό των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό Λασιθίου  και ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για να μπορέσουν επιτέλους οι υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και να νιώθει ο πολίτης του Νομού, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακόμα ζητήθηκε η ενίσχυση των Υπηρεσιών που απασχολούνται με τον Διαβατηριακό Έλεγχο στις Πύλες Εσόδου του Νομού, ένεκα της καλοκαιρινής περιόδου και της άφιξης τουριστών και των αυξημένων αναγκών.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ. Ν. Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

 



ΠΗΓΗ