Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: 

Κύριε Αρχηγέ,

       Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης πλείστων παραπόνων που αφορούν την έλλειψη αποθηκευτικών χώρων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας, λόγω της πολυετούς συσσώρευσης υπηρεσιακών εγγράφων και φακέλων στο αρχείο τους.

       Σας υπενθυμίζουμε ότι με την υπ’ αριθ. 72175/13/1666734 από 30/10/2013 Διαταγής Α.Ε.Α./Δ.Α.Π./Τμ. 2/Εφεδρικό Αρχείο, είχε ζητηθεί προσωρινά από όλες  τις Αστυνομικές Υπηρεσίες να μην υποβάλλουν τους ατομικούς φακέλους του ένστολου προσωπικού στις περιπτώσεις εξόδου από το Σώμα έως ότου η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών/Α.Ε.Α. προβεί στην εξεύρεση κατάλληλου αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να αρθεί το κώλυμα τήρησης-αποθήκευσης αρχειακού υλικού.

       Εντούτοις, καίτοι έχουν παρέλθει αρκετά έτη, η ανωτέρω Διαταγή εξακολουθεί να ισχύει, ενώ το πρόβλημα διογκώνεται, αφού οι εν λόγω ατομικοί φάκελοι συνεχίζουν να στοιβάζονται σε χώρους που δεν προορίζονται για τον σκοπό αυτό.

         Κύριε Αρχηγέ,

      Παρακαλούμε όπως από πλευρά σας δοθούν οι δέουσες κατευθύνσεις προς τις υφιστάμενες αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλων αποθηκευτικών χώρων.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



ΠΗΓΗ