Τεράστια επιτυχία γνώρισε η αιμοδοσία που διοργάνωση η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών στην αίθουσα του ΚΕ.ΜΕ.Α., σε μία χρονική περίοδο που οι τράπεζες αίματος χρειάζονται άμεση ενίσχυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανεπανάληπτη η επιτυχία στην αιμοδοσία της Ένωσής μας στην αίθουσα του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Το τολμήσαμε και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα!!!

Σε μια χρονική συγκυρία που κυριαρχεί ο φόβος σε όλους τους πολίτες, λόγω του κορωνοϊού και είναι ελάχιστοι οι συμπολίτες μας που μεταβαίνουν εθελοντικά στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια έλλειψη, η Ένωσή μας αποφάσισε να στηριχτεί στα αισθήματα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της διάθεσης για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που διέπει τον Έλληνα αστυνομικό και διοργάνωσε με ανεπανάληπτη επιτυχία, άλλη μια αιμοδοσία, σήμερα 6 Απριλίου 2020, στην αίθουσα του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Το σύνολο του τεράστιου αριθμού μονάδων αίματος που συγκεντρώθηκε σήμερα, αποφασίσαμε ως Ένωση να διατεθεί εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες του νοσοκομείου «Η Σωτηρία», το οποίο στεγάζει την τράπεζα αίματος της Ένωσής μας και το οποίο αποτελεί ένα από τα εξειδικευμένα νοσοκομεία αναφοράς και αντιμετώπισης κρουσμάτων του Covid-19. Η συγκεκριμένη μας κίνηση αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη σκληρή μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι συνάδελφοί μας στο δρόμο και μία στήριξη στις σκληρές δοκιμασίες που περνούν οι συμπολίτες μας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., την τήρηση των οποίων επιμελήθηκε το Προεδρείο της Ένωσής μας. Η εικόνα των συναδέλφων να περιμένουν καρτερικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ουρά για να επιτελέσουν το «ιερό τους καθήκον» προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, μας γεμίζει υπερηφάνεια και σε συνδυασμό με την άλλη απολύτως επιτυχημένη αιμοδοσία που διοργανώθηκε από στελέχη της Ένωσής μας , που υπηρετούν στη Δ.Α.Ε.Α., πριν λίγες ημέρες στον Έβρο, νιώθουμε την ευθύνη να συνεχίσουμε μα ανάλογες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της επιτυχίας της σημερινής αιμοδοσίας αρκεί να αναφερθεί το γεγονός πως αρχικά η αιμοδοσία ήταν προγραμματισμένη να περατωθεί, όπως συμβαίνει πάντα, στις 13.00 ώρα και τελικά, λόγω του μεγάλου αριθμού των συναδέλφων, περατώθηκε στα 16.00 και επίσης πως τουλάχιστον είκοσι συνάδελφοι, οι οποίοι λόγω υποχρεώσεών τους δεν μπορούσαν να αναμένουν, αποχώρησαν και μετέβησαν στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» ή και σε άλλα νοσοκομεία και έδωσαν αίμα για την τράπεζα αίματος της Ένωσής μας, για τον ίδιο σκοπό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ για τη συμβολή του στη διοργάνωση της αιμοδοσίας, τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού / Α..Ε.Α. Υποστράτηγο κ. ΚΟΝΔΥΛΗ Χρήστο και τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου κ. Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Ταξίαρχο κ. ΜΑΝΟΥΡΑ Χρήστο, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωποι του Αρχηγείου.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗ Νικόλαο για την παραχώρηση της αίθουσας, σημειώνοντας το γεγονός ότι ο κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ συμμετείχε και στην αιμοδοσία, δίνοντας εθελοντικά αίμα για την Ένωσή μας.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του νοσοκομείου «Η Σωτηρία», οι οποίοι αψηφώντας το ωράριο λήξης της βάρδιάς τους, παρέμειναν μέχρι να δώσει αίμα και ο τελευταίος συνάδελφος.

Συνάδελφοι,

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι στοιχεία απαραίτητα για να βγει η Χώρα μας από αυτόν τον εφιάλτη που βιώνουμε.

Το αίμα δεν παράγεται… Μόνο χαρίζεται…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Δημοσθένης Πάκος
Ο γ. γραμματέας, Κωνσταντίνος Χύτας

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



ΠΗΓΗ