Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΣΟΥΛΟΥΝΤΣΗΣ Γεώργιος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

  • Η αλήθεια είναι ότι το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Υπηρεσία μας. Με την ευχή το 2021 να είναι καλύτερο θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή, όλοι μας θυμόμαστε όλα όσα βίωσε η Υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2020 στη Χίο και την Μυτιλήνη, τις μάχες που έδωσε επί δύο συνεχόμενους μήνες στον Έβρο, υπερασπίζοντας τα σύνορα της Χώρας, τις 32 συνεχόμενες ώρες που δούλευαν ακατάπαυστα οι συνάδελφοι μας όταν κάηκε το ΚΥΤ της Μόριας, καθώς και άλλα πολλά περιστατικά τα οποία είτε μας διαφεύγουν είτε πέρασαν στα ψιλά γράμματα από το ευρύ κοινό.
  • Αφού λοιπόν οι άνδρες της Υ.Α.Τ. βγάλανε για πολλοστή φορά «το φίδι από την τρύπα» , παίρνοντας συνεχώς τα εύσημα της Φυσικής ηγεσίας για το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν στην αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών, ήρθε και το έμπρακτο ευχαριστώ.
  • Αυτό δεν ήταν άλλο από τις συνεχόμενες Διαταγές για διενέργεια Ε.Δ.Ε. προς την Υπηρεσία μας και τους άντρες αυτής και τις περισσότερες μάλιστα φορές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία παρά μόνο ένα αμφιβόλου προέλευσης δημοσίευμα ή κάποια ανάρτηση σε λογαριασμό στα social media, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να προσφεύγουν συνεχώς στο Σωματείο μας για να ζητήσουν την βοήθεια του Νομικού μας Συμβούλου.
  • Για να μη μείνει όμως η εντύπωση ότι θυμόμαστε μόνο τα «κακώς κείμενα» της Διοίκησης θα αναφερθούμε στο ζήτημα της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσουμε πως μετά από αδράνεια 15 ετών στον τομέα αυτό ξεκίνησε επιτέλους ο εξοπλισμός των συναδέλφων μας τουλάχιστον με τα βασικά είδη τα οποία χρησιμοποιεί η Υπηρεσία για να επιχειρήσει καθημερινά, τα οποία μέχρι πρότινος εξαιτίας απραξίας των υπευθύνων αναγκαζόταν να αγοράζει εξ’ ολοκλήρου από τον πενιχρό μισθό του. Ήδη έχουν αρχίσει οι παραλαβές σε όλα τα αναγκαία υλικά όπως άρβυλα, κράνη, στολές, μπουφάν κτλ.. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε ακόμα και τα αυτονόητα διότι, ούτε αυτά είναι δεδομένα όπως φαίνεται.

     Και τι εννοούμε με αυτό;

  • Ξεκάθαρα η Πολιτική και Φυσική ηγεσία των προηγούμενων ετών δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό το κομμάτι, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι προηγούμενες Διοικήσεις της Δ.Α.Ε.Α., που έχουν πλέον αποχωρήσει καθώς ποτέ δεν έσκυψαν πάνω από αυτό το ουσιαστικό πρόβλημα που δυσχεραίνει επί σειρά ετών την καθημερινή εκτέλεση της υπηρεσίας μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου συνάδελφοι προκειμένου να εξασφαλίσουν και να διαφυλάξουν την σωματική τους ακεραιότητα, έβαζαν ρεφενέ ακόμα και για την αγορά ή αναγόμωση των πυροσβεστήρων των Διμοιριών, καθώς και για άλλα πολλά.
  • Επιπλέον, ξεκίνησε και η ανακατασκευή των υπηρεσιακών λεωφορείων πράγμα εξίσου σημαντικό για την βελτίωση της εκτέλεσης της καθημερινής υπηρεσίας. Τα λεωφορεία μας είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, οι βλάβες ήταν σχεδόν καθημερινές με υπηρεσιακά λεωφορεία να ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο στο κέντρο της Αθήνας!!!
  • Όταν έβρεχε έπρεπε να μαζεύουμε τα νερά με τους κουβάδες και φυσικά το καλοκαίρι με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς, ούτε λόγος για air condition, καθώς στην πλειοψηφία τους ήταν εκτός λειτουργίας.
  • Θα ήμασταν αχάριστοι αν δεν αναγνωρίζαμε την τιτάνια προσπάθεια που έγινε από τους Αξιωματικούς της Δ.Α.Ε.Α. πάντα υπό την καθοδήγηση του Ταξιάρχου της, στο κομμάτι της υλικοτεχνικής μέριμνας και του εξοπλισμού μας. Σε αυτό συντέλεσε βέβαια και η αγαστή συνεργασία της Διοίκησής μας με το Αρχηγείο.
  • Υπήρχε εξ’ αρχής η διάθεση να προμηθευτεί η Υπηρεσία μας τον ποιοτικότερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είναι γεγονός πως με σταθερά βήματα, ικανοποιούνται πλέον πολλά από τα αιτήματα μας στον τομέα αυτό.
  • ΥΓ1.Ως συνδικαλιστές της Υπηρεσίας αυτής δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάχτυλό μας, στόχος μας είναι πάντα να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τα προβλήματα της και θα συνεχίσουμε το έργο μας βρισκόμενοι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μελών μας που πιστεύουν στην προσπάθεια μας και το έργο που επιτελούμε.
  • ΥΓ2.Ποτέ δεν ζητήσαμε ούτε θα ζητήσουμε να μείνουμε στο απυρόβλητο και εξυπακούεται πως όπως πάντα θα είμαστε οι πρώτοι που θα καταδικάσουμε περιστατικά που πλήττουν την εικόνα του Έλληνα εργαζομένου Αστυνομικού καθώς και την προσπάθεια της πλειοψηφίας των συναδέλφων – μελών μας.
  • Υ.Γ3: Με τα όσα λαμβάνουν χώρα από τις διαμαρτυρίες ορισμένων προς υποστήριξη συγκεκριμένου καταδικασμένου για τρομοκρατία, θεωρούμε ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να θεσπιστεί ένα πραγματικά σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον τρόπο που επιχειρούν οι διμοιρίες αλλά και να αναβαθμιστούν οι ποινικές ευθύνες για εκείνους που εκδηλώνουν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.



ΠΗΓΗ