Επανέρχονται τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού αναφέρει σε ανακοίνωση της Ένωση Αστυνομικών Αθηνών, καθώς 8 Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας καθώς κι άλλες Υπηρεσίες είχαν μείνει για μήνες χωρίς καθαριστές / καθαρίστριες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σχετ.:
1) Υπ’ αριθ. 100/2 από 19/09/2019 έγγραφό μας
2) Υπ’ αριθ. 100/9 από 25/02/2020 έγγραφό μας
3) Υπ’ αριθ. 100/12β από 13/03/2020 έγγραφό μας

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών έγγραφων παρεμβάσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για το ζήτημα της έλλειψης καθαριότητας σε πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας, ενημερώνουμε τα μέλη της Ένωσής μας ότι αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα (Μεγάλη Εβδομάδα), θα αναλάβουν έργο ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας σε οκτώ (8) Αστυνομικά Τμήματα και τα συστεγαζόμενα Τμήματα Ασφαλείας, καθώς και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών που είχαν μείνει χωρίς καθαριότητα για πολλούς μήνες, εξαιτίας της απόφασης της προηγουμένης Πολιτικής Ηγεσίας να προσλάβει ολιγόωρους χαμηλόμισθους συμβασιούχους υπαλλήλους καθαριότητας, η πλειοψηφία των οποίων παραιτήθηκαν σταδιακά, δημιουργώντας έτσι το τεράστιο ζήτημα με την έλλειψη καθαριότητας.

Η διαδικασία του διαγωνισμού και σε άλλες Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη και υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός δεν θα υπάρχει Αστυνομική Υπηρεσία χωρίς καθαριότητα.

Ελπίζουμε ότι τα συνεργεία καθαριότητας θα παραμείνουν στις Υπηρεσίες μόνιμα πλέον και όχι προσωρινά, στα πλαίσια των μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού και γι’ αυτό το λόγο πρέπει ΕΓΚΑΙΡΑ να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από το Αρχηγείο για την ανανέωση των τρεχουσών συμβάσεων έργου καθαριότητας που έχουν διάρκεια έως τέλη Αυγούστου 2020, ώστε να μην επικρατήσουν ξανά ανθυγιεινές συνθήκες στους χώρους εργασίας μας.

Είναι αδιανόητο ένα πολιτισμένο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην μπορεί να εξασφαλίσει τις αυτονόητες συνθήκες υγιεινής για τους χώρους εργασίας των αστυνομικών και των πολιτών που επισκέπτονται τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ένωσης Αθηνών στο Α.Τ. και στο Τ.Α. Καισαριανής, οι οποίοι με άμεσες ενέργειές τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, έδωσαν προσωρινά λύση στο ζήτημα με την καθαριότητα που προέκυψε έκτακτα στις Υπηρεσίες τους.

Ως Ένωση Αθηνών παρακολουθούμε στενά το ζήτημα της τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη εφαρμογή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Δημοσθένης Πάκος
Ο γ. γραμματέας, Κωνσταντίνος Χύτας



ΠΗΓΗ