Ο “Τάκης” ή “Νότης” ήταν τα ελληνικά προσωνύμια, του 45χρονου συνεπιβάτη του “αδειούχου” από τις φυλακές Αλκέτ Ριζάι, και του 52χρονου παλιού γνώριμου των διωκτικών αρχών από τις εκβιαστικές ομάδες της Ηλιούπολης. Για τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ήταν ο “νούμερο 1” επικίνδυνος καταζητούμενος από την Αλβανία, που ήταν ελεύθερος.

Είχε σκοτώσει το 1997, το 1999 είχε κάνει το ίδιο με θύμα συγκρατούμενό του στις φυλακές, παρόλα αυτά αποφυλακίστηκε και το 2017 ήταν ο πρωταγωνιστής αιματοκυλίσματος σε μπαρ της Γλυφάδας με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν αν τα 18 χρόνια της “απουσίας” του, κρυβόταν πίσω από τις εκτελέσεις “συμβολαίων θανάτων” και κυρίως της τελευταίας 5ετίας, με θύματα αρχηγικά μέλη της GREEK MAFIA.

O COVID εκτέλεσε το… ένταλμα

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την τελευταία υπόθεση, εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021, δεν το γνώριζε και πήγε να προϋπαντήσει τον 47χρονο Αλκέτ Ριζάι, που το μεσημέρι της Παρασκευής, έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού. Στο τιμόνι της θωρακισμένης BMW καθόταν ο 52χρονος, που έχει απασχολήσει από το 1996 τις διωκτικές αρχές για εκβιασμούς, εκρήξεις και άλλα αδικήματα, ενώ φερόταν πρωταγωνιστής του αιματηρού ξεκαθαρίσματος μελών αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων στα νότια προάστια, χωρίς όμως να στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή του. Αυτή η “συνάντηση” των τριών ανδρών προβληματίζει τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, για τα μελλοντικά τους σχέδια…

Ο εντοπισμός ήταν τυχαίος από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας, σε έλεγχο για… COVID-19. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, μόλις διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ανθρωποκτονία, ενώ οι Αλκέτ Ριζάι και ο 52χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ…

“Είχε σκοτώσει άλλον”

Ο 45χρονος “Τάκης”, φέρεται σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, ο “υπαρχηγός” ή ο “μπροστινός” της εκβιαστικής ομάδας του 52χρονου από την Ηλιούπολη. Τα τελευταία χρόνια έκανε τακτικά ταξίδια Αγγλία, Ελλάδα, Αλβανία, προκειμένου να συντονίζει την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, γνώριζαν ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την ανθρωποκτονία και είχαν πληροφορίες ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα ταξίδευε και πάλι για Αγγλία και θα επιχειρούσαν την σύλληψή του, ωστόσο τους πρόλαβε η άδεια του Ριζάι και ο κορωνοϊός!

Τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου 2017, ο “Τάκης” κατευθύνθηκε σε γνωστό μπαρ της Γλυφάδας, στη συμβολή των οδών Μεταξά και Πανδώρας, όπου ήθελε να συναντήσει τον έναν από τους ιδιοκτήτες του μπαρ, καθώς φέρεται να είχε μαζί του διαφορές για την διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις. Πυροβόλησε ανάμεσα στους θαμώνες τουλάχιστον 4 φορές, με στόχο του δύο συνιδιοκτήτες. Τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν, σοβαρά τον δεύτερο, που ήταν ο αρχικός του στόχος, ενώ τραυματίστηκαν και δύο θαμώνες του καταστήματος.

Στο αιματοκύλισμα εμπλεκόταν και ο 39χρονος γνωστός με τα προσωνύμια “Μαύρος” ή “Γύφτος”, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές από το 2000, και έπεσε νεκρός στις 28 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στο πλαίσιο ενός ακόμη “συμβολαίου θανάτου”.

Ο 39χρονος έπινε… ποτό στην είσοδο του μπαρ στην Γλυφάδα όταν ο “Τάκης” άνοιγε πυρ εναντίον των στόχων του, και έφυγαν μαζί όταν ολοκλήρωσε το θανατηφόρο σχέδιό του. “Μαύρος” και “Τάκης” εμπεριέχονταν στην μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματίσει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών το 2015, για εκβιάσεις καταστηματαρχών και άλλα αδικήματα.

Ξυλοφόρτωσαν έμπορο αυτοκινήτων

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο 45χρονος “Τάκης”, μαζί με 10 ακόμη άτομα της ομάδας του, πήγαν σε ιδιοκτήτη μάνδρας πώλησης και επισκευής πολυτελών αυτοκινήτων στα νότια προάστια. Απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Οι “φουσκωτοί” προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

Ο 45χρονος σήμερα θα απολογηθεί στον Ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr



ΠΗΓΗ