Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ:

Οι σημερινές αποκαλύψεις αυτόπτη μάρτυρα στην Εφημερίδα των Συντακτών για το περιστατικό αστυνομικής βίας από συνοδό αξιωματούχου του Μεγάρου Μαξίμου στη Μιχαλακοπούλου δεν αφήνουν περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη.

Επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα τόσο στις ανακοινώσεις της όσο και στις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή διά του Υπουργού, κ. Χρυσοχοΐδη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει πως και λιμουζίνα με συνοδεία τριών ατόμων ασφαλείας υπήρξε και χτύπησαν τον μοτοσικλετιστή.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος συνεργάτης του ήταν ο επιβάτης της λιμουζίνας;

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών: 

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα σε αποκλειστικότητα τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 27ης Απριλίου στη συμβολή των οδών Ξενίας και Μιχαλακοπούλου, όταν ένας μοτοσικλετιστής που λίγο πριν είχε βρεθεί στο οδόστρωμα προσπαθώντας να αποφύγει μια λιμουζίνα που πέρασε με κόκκινο, προπηλακίστηκε στη μέση του δρόμου από γιγαντόσωμο άτομο που αποδείχτηκε ότι ήταν αστυνομικός.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως ως άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας με αδιάψευστο μάρτυρα σχετικό βίντεο που είχε τραβήξει μέλος του «Ρουβίκωνα» που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.

Τα όσα λέει ο αυτόπτης ανατρέπουν την επίσημη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, που ανέφερε ότι ήταν ένας τυχαίος έλεγχος και πως δεν είχε καμία σχέση με συνοδούς επίσημου αυτοκινήτου που ενεπλάκησαν με τον μοτοσικλετιστή όταν ο τελευταίος βρέθηκε στο οδόστρωμα.

Ο μάρτυρας (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας) επιβεβαιώνει την ύπαρξη λιμουζίνας και συνοδείας αλλά και τα όσα υπέστη ο μοτοσικλετιστής. Ο ίδιος μάλιστα έχει στείλει και σχετική επιστολή στην οποία καταγράφει τα όσα είδε και είναι διατεθειμένος να καταθέσει εάν κι εφόσον κληθεί από τις αρχές.

Οπως μας λέει, επέστρεφε εκείνη την ώρα στο γραφείο του όταν «είδα μια μαύρη λιμουζίνα να περνάει με μεγάλη ταχύτητα προς Αθήνα και μετά έναν μοτοσικλετιστή να πέφτει στο οδόστρωμα, από τον ελιγμό που έκανε για να την αποφύγει.

Πίσω από τη λιμουζίνα ακολουθούσαν 2 μηχανές με 3 επιβάτες που κατέβηκαν κάτω, πάρκαραν τις μηχανές τους και άρχισαν να βρίζουν τον μοτοσικλετιστή και να τον απειλούν διότι τους εξέθεσε σε κίνδυνο.

Ενας εξ αυτών, ο πιο γιγαντόσωμος, είχε αρπάξει τον νεαρό με κεφαλοκλείδωμα και προσπαθούσε να τον βάλει κάτω στην άσφαλτο και να τον ακινητοποιήσει. Ο δεύτερος εξ αυτών με τα μαύρα ρούχα απειλούσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και με τσαμπουκά έλεγε ότι θα τους πάει μέσα.

Απείλησε ευθέως έναν νεαρό που δουλεύει σε κοντινό καφέ και τον προπηλάκισε. Τελικά ο γιγαντόσωμος άρπαξε την ταυτότητα του νεαρού από την τσέπη του πουκαμίσου του αφού τον είχε προπηλακίσει και χτυπήσει πολλές φορές. Ολα αυτά έγιναν μπροστά μου».

Το χρονικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προπηλακισμένος άνδρας επιχείρησε να περάσει με πράσινο, στρίβοντας με το μηχανάκι του στην οδό Ξενίας, όταν μια λιμουζίνα η οποία συνοδευόταν από δύο μηχανές παραβίασε το κόκκινο της Μιχαλακοπούλου. Ο άνθρωπος, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, έπεσε στο οδόστρωμα. Για άγνωστο λόγο στη συνέχεια, είχε την τύχη που περιγράψαμε και η οποία φαίνεται πεντακάθαρα στο βίντεο.

Το θέμα ανέδειξε πολιτικά εκείνη τη μέρα με ανάρτησή του στο facebook ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, θέτοντας ερωτήματα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπήρχε έντονη φημολογία ότι στη λιμουζίνα επέβαινε συγγενικό πρόσωπο και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Την υπόθεση ανέλαβε τότε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Δύο μέρες αργότερα, στις 29 Απριλίου, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παραδεχόταν το περιστατικό, αλλά ταυτόχρονα αρνιόταν την ύπαρξη λιμουζίνας και συνοδείας αυτής. Εκτός αυτών η ΕΛ.ΑΣ. έψεγε τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε «αναγορεύσει» τον «Ρουβίκωνα» «αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή».

Χθες πάντως, με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε πως ενώ είχε επικοινωνήσει μαζί του αξιωματικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να καταθέσει σχετικά για την υπόθεση, τελικά η κατάθεσή του ακυρώθηκε, επειδή, όπως του μεταφέρθηκε, «ύστερα από νεότερες συνεννοήσεις τους (σ.σ. των αστυνομικών) με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, αποφάσισαν να μη μου ζητήσουν κατάθεση».

 



ΠΗΓΗ