Απορία στις τάξεις των αστυνομικών της Φωκίδας προκάλεσε η ετεροχρονισμένη απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις αναφορικά με την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις διατυπώθηκαν από τους βουλευτές Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Κυριάκο Βελόπουλο, επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης”. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, οι οποίες καλύφθηκαν στο σύνολό τους, ενώ υφιστάμενη αυτής Υπηρεσία ενισχύθηκε με έναν (1) αστυνομικό υπάλληλο, ως αιρετό μέλος. 

“Οι απαντήσεις αυτές είναι άκρως ετεροχρονισμένες και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που έγινε αυτό από πλευράς Υπουργείου, όπως και γιατί διακινείται στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης από τον κυβερνητικό χώρο στη Φωκίδα”, θα τονίσει στην Εν Δελφοίς ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, Χρήστος Ντελής, για να γίνει στη συνέχεια πιο συγκεκριμένος. 

“Οι συμπληρωματικές μεταθέσεις έχουν ήδη γίνει από τις 19 Σεπτεμβρίου. Και με αυτές η αστυνομική δύναμη της Φωκίδας ενισχύθηκε -τρόπος του λέγειν- με έναν αστυνομικό. Οι απαντήσεις στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που αναφέρεστε έχουν γίνει η μία στις 23 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 9 Οκτωβρίου. Εντελώς ετεροχρονισμένα, δηλαδή. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν καλύφθηκε κανένα κενό, αφού το οργανόγραμμά μας, μαζί με πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, υπολείπεται κατά 30 σχεδόν αστυνομικών ώστε να είναι πλήρες. Και φυσικά με το γεγονός ότι άλλοι συνάδελφοι ασθένησαν αυτές τις μέρες από κορονοϊό, ενώ περισσότεροι είναι σε καραντίνα, καταλαβαίνετε την έκταση του προβλήματος στην αστυνόμευση. Ιδίως όταν έχουμε να ελέγξουμε την τήρηση των μέτρων της πανδημίας καθώς και την επιτήρηση των συνανθρώπων μας που είναι σε υποχρεωτική καραντίνα”. 

Εντούτοις, ο Χ. Ντελής έχει και άλλα να προσθέσει: “Τα συνεχή αιτήματά μας καθώς και την επιχειρηματολογία μας για την ζωτική ανάγκη ενίσχυσής μας την ξέρετε κι εσείς, την ξέρει κι ο κόσμος, για αυτό δεν θα κουράσω περισσότερο. Θα πω απλά ότι μας είχαν πει όταν βγήκαν οι τακτικές μεταθέσεις, το Γενάρη του 2020, ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας θα ενισχυθεί στις έκτακτες μεταθέσεις. Αλλά τελικά μας ήρθαν δύο άτομα όλα κι όλα. Συνολικά, που ρωτάτε σχετικά, μέσα στο 2020 ενισχυθήκαμε με δύο άτομα στις τακτικές μεταθέσεις τον Ιανουάριο και με ένα άτομο στις συμπληρωματικές το Σεπτέμβριο. Δηλαδή το όλον, τρία άτομα, όταν, επαναλαμβάνω, το κενό στο οργανόγραμμά μας είναι σχεδόν στα 30 άτομα”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας έχει να προσθέσει και κάτι τελευταίο. “Σας είπα αρχικά ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Υπουργείο απάντησε ετεροχρονισμένα σε αυτές τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και γιατί μιλάνε για ενίσχυση όταν κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν ισχύει, όπως σας είπα πριν. Όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε και κάτι άλλο. Παρουσιάζουν επίσης ως “κατόπιν ενεργειών μου” την δήθεν ενίσχυση με έναν αιρετό, όταν αυτό είναι αυτονόητο και γίνεται χρόνια. Κάθε δημόσιος υπάλληλος όταν εκλέγεται έχει το δικαίωμα όσο διαρκεί η θητεία του να αποσπάται στον τόπο που έχει εκλεγεί, όπως αναφέρει εδώ και πολλά χρόνια ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας…”

fokidanews.gr



ΠΗΓΗ