Του Θάνου Σωτήρη στο sputniknews:

Πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν στην ΕΥΠ. Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο Διοικητής της Παναγιώτης Κοντολέων για πλημμελή εφαρμογή των μέτρων και των κανόνων προστασίας του προσωπικού.

Μεγάλο πρόβλημα κρουσμάτων της COVID-19 αντιμετωπίζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σε σημείο που ο Διοικητής της Παναγιώτης Κοντολέων αναγκάστηκε να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για παραλήψεις στα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που είχαν διαταχθεί από την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά και για τη διαχείριση του προβλήματος μετά τα απανωτά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, ήδη έχει κλείσει, πριν από δέκα ημέρες, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΕΥΠ, μετά την εκδήλωση της ασθένειας σε νέους εκπαιδευόμενους υπαλλήλους της υπηρεσίας, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Ανάλογο πρόβλημα με απανωτά κρούσματα, παρουσιάστηκε και στη Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (πρώην Γ΄ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας και Αντιτρομοκρατίας), με έδρα το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μετά από μια πρώτη έρευνα προέκυψε πως το αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού της ΕΥΠ δεν είχε φροντίσει τόσο για τα υλικά προστασίας του προσωπικού (μάσκες, αντισηπτικά κτλ.) όσο και για τις διαδικασίες υγειονομικής ασφάλειας, αλλά και για την ακριβή ιχνηλάτηση των επαφών όσων σε πρώτη φάση διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Έτσι ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να φωτιστούν όλα τα προβλήματα στις διαδικασίες προφύλαξης των υπαλλήλων, αλλά και οι ευθύνες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Προβλήματα όμως λόγω του κορονοϊού προέκυψαν όμως και σε περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΥΠ. Στην Καβάλα απομακρύνθηκε η επικεφαλής του κλιμακίου μετά από πολυσέλιδη αναφορά υπαλλήλου, ο οποίος πάσχει από καρδιακό νόσημα και αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια ειδικού σκοπού, όπως προβλέπεται στα πρωτόκολλα προστασίας ευπαθών ομάδων από την COVID-19.

Έρευνα για αντίστοιχο περιστατικό, με πρωταγωνιστή υπάλληλο μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρίσκεται σε εξέλιξη και στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί ότι λόγω της φύσης της και της μυστικότητας των λειτουργιών και του προσωπικού της, η ΕΥΠ ακολουθεί δικές της εσωτερικές διαδικασίες για την προστασία από τη διάδοση του κορoνοϊού.



ΠΗΓΗ