Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Υπαστυνόμο Β’ και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννη Καργιωτάκη υποδέχτηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης στο γραφείο του -στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- με αφορμή την τελευταία του διεθνή διάκριση.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και την ικανοποίησή του για το ότι ο αθλητής Γιάννης Καργιωτάκης προβάλει την χώρα μας διεθνώς μέσω των επιτυχιών του με την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και με την Εθνική ομάδα Πάλης.

Επιπροσθέτως, συζήτησαν τρόπους για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του αθλητισμού/πρωταθλητισμού στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας σε Πανελλαδικό επίπεδο μέσω της Υ.Φ.Α.Α. (Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) που δίνει την δυνατότητα στους ενεργούς αθλητές της Ελληνική Αστυνομίας να συνεχίζουν τον πρωταθλητισμό παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στο Σώμα.

Αξίζει να σημειώσουμε παρακάτω κάποιες από τις διακρίσεις του αθλητή και να αναφέρουμε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, αλλά και προς όλη την υπόλοιπη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.Α.Σ για την αναγνώριση των κόπων και της αξίας του ως πρωταθλητή αλλά και προς την υπηρεσία που υπηρετεί την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού , που χωρίς αυτήν δεν θα είχαν έρθει οι διεθνείς διακρίσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ

  • Πρωτάθλητης Ελλάδος της Ελευθέρας Πάλης σε όλες της ηλικιακές κατηγορίες
  • Τα τελευταία χρόνια έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις με την Εθνική ομάδα Ανδρών Πάλης αλλά και με την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Συγκεκριμενα:

• το 2018 ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

• το 2019 ήταν 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παλης Άμμου (beach wrestling), καθώς και 3ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παλης Υποταγής

• το 2020 ήταν 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής

• το 2021 ξανά 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής



ΠΗΓΗ