Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για συναντήσεις με Υπηρεσιακούς παράγοντες και την ανάδειξη – επίλυση ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Πειραιά, συναντήθηκε χθες, 15-07-2020, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο.

Μεταφέραμε στον κ. Υποστράτηγο την αγωνία και τα προβλήματα μείζονος σημασίας που αντιμετωπίζουν και χρήζουν άμεσης επίλυσης των συναδέλφων μας, και του επιδόθηκε σχετικό συνημμένο υπόμνημα. (Υπ. Αριθμ. 060/15-7-2020).

Ο κ. Υποστράτηγος έδειξε να γνωρίζει και να αντιλαμβάνεται πλήρως τα περισσότερα προβλήματα που καταθέσαμε με το υπόμνημα και αναφέραμε δια ζώσης. Στεκούμενος αρωγός, δεσμεύτηκε όσο είναι εφικτό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να προσπαθήσει να ενισχύσει τις υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Δ/νσης Αστυν. Πειραιά, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτημάτων για μετάθεση προς τις υπηρεσίες του Πειραιά, στο προσεχές συμβούλιο μεταθέσεων.

Συγχρόνως προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο, οι διαταγές από το Τμήμα επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α προς τις υφιστάμενες Υπηρεσίες, για μέτρα τάξης σε διάφορες εκδηλώσεις, συναθροίσεις ακόμη και για ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η καθημερινή διαταγή για διάθεση προσωπικού στη Διεύθυνση Μεταγωγών, να αποστέλλεται τελευταία στιγμή, ακόμη και μετά τις 15:00 ώρα της προηγούμενης ημέρας για την επόμενη, δεσμεύθηκε να εκδίδετε εβδομαδιαία διαταγή για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών έτσι ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους αλλά και να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί στενά και θα βρίσκεται σε εγρήγορση και διαρκή ετοιμότητα, παρακολουθώντας συνεχώς όλες τις εξελίξεις, την υλοποίηση των δεσμεύσεων συνεχίζοντας τις επαφές και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, μέχρι την τελική δικαίωση και όσο την δυνατόν περισσότερο εξάλειψη των προβλημάτων.



ΠΗΓΗ