Συνάντηση ΣΕΦΕΑΑ με κ.Αρχηγό και υπηρεσιακούς παράγοντες. Έκδοση διαταγής που αφορά λήψη μέτρων

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στα πλαίσια της προσπάθειάς του για παρότρυνση της Διοίκησης να αποφασιστούν μέτρα και να ενεργοποιηθούν αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ώστε να προστατευθούν οι Συνάδελφοι από την πανδημία αλλά κυρίως να προκύψει έγκαιρη και έγκυρη διαχείριση και αντιμετώπιση όσων ήρθαν σε επαφή με κρούσματα ή νοσούν από τον covid 19 εκτός από τις έγγραφες αναφορές του ,πραγματοποίησε και διαδοχικές συναντήσεις με κυρίαρχη τη συνάντηση με τον κ.Αρχηγο της ΕΛ.ΑΣ.

Ως αποτελέσματα των ενεργειών του ενημερώνει για την :

Έκδοση διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως εξής :

1) Το Κέντρο Επιχειρήσεων θα ευρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ειδικό ιατρό που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Α.Ε.Α. και ο οποίος σε 24ωρη βάση θα είναι διαθέσιμος για παροχή κατευθύνσεων – οδηγιών τόσο στις Υπηρεσίες, όσο και στο προσωπικό που θα απευθύνεται σε αυτόν.

2) Θα εκδοθούν άμεσα ειδικές οδηγίες προς το προσωπικό του Σώματος για τη διασφάλιση της υγείας του και την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

3) Θα επισπευσθεί η διαδικασία παραλαβής υγειονομικού υλικού προκειμένου να προμηθευτούν άμεσα όλες οι Υπηρεσίες.

Ήδη λαμβάνεται μέριμνα ώστε να λάβει χώρα η απαραίτητη καθαριότητα – απολύμανση των κτιρίων και των υπηρεσιακών οχημάτων.

4) Ο ορισμός συνδέσμων αξιωματικών ως σημείο επαφής κάθε Υπηρεσίας προς αντιμετώπιση ανακύψαντων ζητημάτων.

5) Η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά και των οριζόμενων για το προσωπικό που επιστρέφει από άδεια.

6) Γίνονται άμεσα ενέργειες για την ανεύρεση ειδικών χώρων κράτησης για ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και για όσο χρονικό απαιτηθεί, με ταυτόχρονη λήψη ειδικών μέτρων διαχείρισης των κρατουμένων, τόσο κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους στα κρατητήρια, όσο και κατά τις μετακινήσεις – μεταγωγές αυτών, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Δ/νσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. αλλά και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Αναμένεται η ρύθμιση από το Αρχηγείο του ανακύψαντος προβλήματος της αποπομπής συναδέλφων που ζήτησαν να προβούν στο ανάλογο τεστ από το 401.

Το ΣΕΦΕΑΑ θα παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της παραπάνω διαταγής και θα παρέμβει αν κριθεί αναγκαίο, πάντοτε σε στενή επαφή με τους Συναδέλφους.



ΠΗΓΗ