Τα δύσκολα για την Αντιτρομοκρατική μόλις ξεκίνησαν. Και αυτό διότι οι έμπειροι αστυνομικοί της υπηρεσίας εντείνουν τις έρευνές τους, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούν να συνδέσουν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν με τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από σειρά επιθέσεων.

Η σύνδεση, ωστόσο, των συλληφθέντων με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που έχει πραγματοποιήσει οχτώ χτυπήματα από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Γι΄ αυτό οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό πρόσθετων στοιχείων που θα μπορούσαν να «δέσουν» την υπόθεση (αν φυσικά υπάρχουν αυτά τα στοιχεία).

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί αναζητούν γιάφκες και κρησφύγετα που παραμένουν ακόμα άγνωστα και στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται πράγματα που να συνδέουν τους συλληφθέντες με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες. Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σταλεί δύο όπλα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εφόδων της Αντιτρομοκρατικής, για να εξεταστεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και εάν συνδέονται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν προκύψουν άλλα στοιχεία για τους συλληφθέντες, τότε πιθανότατα οι κατηγορίες θα αφορούν στα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών και όπλων.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τα τρία άτομα εδώ και πολύ καιρό. Πρόκειται για έναν 38χρονο, έναν 42χρονο και μία 36χρονη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν στο παρελθόν «συνεργάτης» του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα και έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή Μυλωνά. Ο δεύτερος συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Η Αντιτρομοκρατική είχε βάλει στο μικροσκόπιο τους δύο συλληφθέντες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Μάλιστα, όπως λένε αστυνομικές πηγές, οι συλλήψεις τους θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα, εάν δεν παρουσιάζονταν «έκτακτες περιστάσεις».

Η Αντιτρομοκρατική εισέβαλε  σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη στο Κουκάκι, όπου ανάμεσα στα ευρήματα είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- ποσότητα  ζελατινοδυναμίτιδας (περίπου 10 κιλά), εξαρτήματα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και σφαίρες από Καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα έχει πραγματοποιηθεί και σε χώρο επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη αλλά και σε ακόμα δύο σημεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διαμέρισμα που συνδέεται με τον έναν από τους δύο άντρες που συνελήφθησαν, βρέθηκαν δύο όπλα.

Ετοίμαζαν χτύπημα;

Ο εντοπισμός εκρηκτικών και όπλων σε οικήματα όπου έγιναν έρευνες, ανάμεσά τους αποθήκη στην «καρδιά» της Αθήνας στο Κουκάκι, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ενδεχομένως οι συλληφθέντες να βρίσκονταν στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τρομοκρατική επίθεση. Ακόμα δεν έχουν εξεταστεί τα κατασχεθέντα για να υπάρξουν εκτιμήσεις για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλλήψεις προκάλεσαν «πλήγμα» στα σχέδια του εγχώριου αντάρτικου πόλης, ενώ ακόμα και λίγο πριν την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπήρχε ανησυχία για τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ