Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον τελευταίο χρόνο έχει πραγματοποιήσει σημαντικά επιτεύγματα και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτήν και ιδιαίτερα ο Διευθυντής αυτής και οι έμπειροι αξιωματικοί της, υπό την καθοδήγηση των οποίων η Υπηρεσία οδηγείται σε τεράστιες επιτυχίες.

        Τον Νοέμβριο του 2019 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» η οποία μεταξύ άλλων ενεργειών ανέλαβε την ευθύνη για την ρίψη πυροβολισμών δύο φορές, την 10-01-2017 και την 06-11-2017, εναντίον Διμοιριών (ΜΑΤ) στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, μάλιστα κατά την πρώτη επίθεση τραυματίστηκε συνάδελφος μας.  Ήταν μια δικαίωση για όλους τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα ΜΑΤ οι οποίοι  καθημερινά  συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα για το υπηρεσιακό καθήκον.

          Τον Ιανουάριο 2020 η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος», ο οποίος δραπέτευσε από τις Φυλακές Τύρινθας, μια 28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και μια 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Οι προαναφερόμενοι έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

          Τον Μάρτιο 2020  η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε 11 μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C, μάλιστα σε διαμέρισμα στα Σεπόλια ανεβρέθηκαν μεταξύ άλλων αυτοσχέδιο τούνελ-σήραγγα 47 μέτρων, αντιαρματικά και βαρύς οπλισμός.

        Πριν λίγες ώρες η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τρία άτομα τα οποία κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης-συμμετοχής τους σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες. Μεταξύ άλλων ευρημάτων που βρέθηκαν σε γιάφκα τους στο Κουκάκι και σε άλλα σπίτια, υπάρχουν πιστόλια, εκρηκτικά, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov) .

         Τα προαναφερόμενα είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και πολύωρης εργασίας από τους συναδέλφους μας, σε αυτόν τον ασταμάτητο αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

         Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής νιώθουμε την υποχρέωση να συγχαρούμε δημόσια όλους τους συναδέλφους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

          Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο έργο τους.

                      Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ



ΠΗΓΗ