Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν από την Ανάσταση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο είδαν στο πίσω μέρος της εκκλησίας δυο άνδρες που κρατούσαν καραμπίνες. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αξιωματικός και αστυνομικοί της ομάδας Δίας Βορειανατολικής Αττικής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λάβετε μέρος στον νέο διαγωνισμό του Policenet.gr και κερδίστε ένα υπέροχο δώρο


Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και εντός του ναού, αφού ενημέρωσαν τον ιερέα, και τελικά εντόπισαν τα δύο άτομα στον εξωτερικό χώρο του ναού. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν, στο τμήμα ασφαλείας Αγίας Παρασκευής όπου τελικά οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και μια χάρτινη κούτα με πλήθος φυσιγγίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δυο συλληφθέντες, στρατιωτικοί εν ενεργεία, φέρεται να υποστήριξαν ότι θα χρησιμοποιούν τις καραμπίνες προκειμένου να ρίξουν μπαλωθιές για την Ανάσταση.

Την ίδια ώρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, που επίσης βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε έναν σάκο μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη όπου ενσωματωμένα είχαν δυναμιτάκια.

Πηγή:  enikos.gr



ΠΗΓΗ