Των Θεοδόση Πάνου και Αλέξανδρου Κόντη, realnews.gr
Εώς και 70 άτοµα που διαµένουν σε προσφυγικές δοµές βρίσκονται στο µικροσκόπιο της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας, ως ύποπτα για σχέσεις µε το ISIS και τη διεθνή τροµοκρατία. Σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, οι ελληνικές Αρχές έχουν εστιάσει σε αυτά τα συγκεκριµένα άτοµα, µετά από πληροφορίες που έφτασαν στη χώρα µας από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Γερµανία. Πρόκειται για ανθρώπους που κατάγονται κυρίως από τη Συρία, αλλά και από την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Νιγηρία και τη Σοµαλία.
Παράλληλα, µε προσοχή ερευνάται τόσο από την Αντιτροµοκρατική όσο και από τη ∆ίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ένα περίεργο φαινόµενο που έχει παρατηρηθεί στα σύνορα της Ελλάδας µε την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου.
Το τελευταίο διάστηµα, όπως έχει αποκαλύψει ήδη η «R», παρατηρείται το φαινόµενο µετανάστες που περνούν τα σύνορα να µεταφέρουν µεγάλες ποσότητες του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών», όπως ονοµάζεται στην Ευρώπη. Πρόκειται για το ναρκωτικό «captagon», µε το οποίο ντοπάρονταν οι µαχητές του ISIS στα µέτωπα τις Συρίας, ώστε να αισθάνονται άτρωτοι και παράλληλα να πολεµούν επί ώρες χωρίς να έχουν ανάγκη ξεκούρασης.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ΕΥΠ, που ασχολήθηκε το τελευταίο διάστηµα µε αυτό το θέµα, ήδη έχει ενδείξεις πως αυτές οι ποσότητες προορίζονταν για δοµές φιλοξενίας µεταναστών στην Ελλάδα, προκειµένου να γίνει χρήση τους από άτοµα που θα λειτουργούσαν ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στο εσωτερικό των κέντρων φιλοξενίας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει µέρος σε µάχες του Ισλαµικού Κράτους και θεωρούνται φανατικοί ισλαµιστές. Όµως, όσο διάστηµα βρίσκονται στην Ελλάδα, δεν έχουν δώσει καµία αφορµή στις Αρχές ώστε να ασχοληθούν µαζί τους. Μάλιστα, πολλά στοιχεία για την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων φέρεται να έδωσαν παλαιοί συµπολεµιστές τους, που ήδη βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών Αρχών, καθώς εντοπίστηκαν κατά διαστήµατα από την Αντιτροµοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την αποκάλυψη της δράσης τους στη Συρία. Πρόκειται για συνολικά πέντε άτοµα, τα οποία έχουν απαρνηθεί το παρελθόν τους και είναι διατεθειµένα να συνεργαστούν µε τις Αρχές. Ηδη οι 70 ύποπτοι τζιχαντιστές βρίσκονται σε καθεστώς αθέατης επιτήρησης από την Αντιτροµοκρατική, προκειµένου να διαπιστωθούν οι κινήσεις τους στην Ελλάδα, αλλά και οι διαδικτυακές επαφές τους στην Ευρώπη µε κλειστές οµάδες στα social media, µέσω των οποίων επιχειρείται η ριζοσπαστικοποίηση ατόµων που διαβιούν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και δεν είχαν ποτέ συµµετοχή στις µάχες του Ισλαµικού Κράτους.