Επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με φόντο την κλιμάκωση των επιθέσεων για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πρόθεση του υπουργού ήταν να είναι μία επίσκεψη «ινκόγκνιτο». Πηγές της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει το «παρών» τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι επισκέψεις του στη ΓΑΔΑ είναι πολλές και «αθέατες» από τα ΜΜΕ, καθώς ο υπουργός φροντίζει να περνά απαρατήρητος και να μην τραβάει την προσοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να παρακολουθεί στενά το σχεδιασμό για τα φλέγοντα θέματα που διαχειρίζεται η Αστυνομία, ενώ πολλές φορές συμμετέχει σε συσκέψεις. Η παρουσία του στη ΓΑΔΑ εντάθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Ο υπουργός ήθελε μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργήθηκαν από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις να έχει περισσότερη «τριβή» με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει θέσεις που μέχρι πρότινος κατείχαν άλλοι αξιωματικοί.

Η σημερινή του επίσκεψη σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κανείς δεν κρύβει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. την ανησυχία του για την κλιμάκωση των καταδρομικών ενεργειών αλλά και την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εφεξής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πάντα επιδιώκει να έχει ενημέρωση από υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, η Κρατική Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική και η ΔΙΔΑΠ. Πιθανότατα αυτό θα κάνει και σήμερα κατά την παρουσία του στη ΓΑΔΑ, ενώ η Αστυνομία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα (ακόμα και αυτό των μαζικών επεισοδίων).

newsbomb.gr

(φώτο αρχείου)



ΠΗΓΗ