«Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον». Αυτό φαίνεται ότι φώναξαν, σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα, τα άτομα που επιτέθηκαν στον 17χρονο στον Βύρωνα το βράδυ του Σαββάτου τραυματίζοντάς τον στο πόδι με μαχαίρι.

Εναν 19χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί για συνέργεια στην επίθεση, ενώ αναζητούν το άτομο που τραυμάτισε με το μαχαίρι το μαθητή. Το ενδεχόμενο συμπλοκής ανάμεσα σε συμμορίες ανηλίκων εξετάζουν οι Αρχές, καθώς ο Βύρωνας είναι μια από τις περιοχές στις οποίες μαίνεται εδώ και χρόνια ένας «ακήρυχτος πόλεμος» επικυριαρχίας και επίδειξης δύναμης μεταξύ σχολείων από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας.

Οι δράστες προσέγγισαν με αυτοκίνητο το θύμα που βρισκόταν με την παρέα του σε πλατεία του Βύρωνα λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με μάρτυρες, έπειτα από έντονη λογομαχία τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο ήρθαν στα χέρια με τους νεαρούς, τους οποίους φαίνεται ότι κυνήγησαν στους γύρω δρόμους. Στη συμβολή των οδών Νέας Ελβετίας και Καραολή και Δημητρίου, ο ένας από τους δράστες κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 17χρονο μαθητή, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο μηρό. Αμέσως έσπευσε στο σημείο η Αστυνομία και κατάφερε να συλλάβει έναν 19χρονο, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο και συμμετείχε στην επίθεση. «Ακουσα κάτι τσακωμούς και είδα κάτι παιδιά να τρέχουν προς τα κάτω. Ακουσα μια κυρία εδώ που έκλαιγε. Λέω “τι έγινε ρε παιδιά;”, μου λέει “του έσπασε το κεφάλι”», δήλωσε κάτοικος της περιοχής ο οποίος άκουσε τη συμπλοκή που συνέβη λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του.

Ο αριθμός των ατόμων που φαίνεται να ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο τρόπος της επίθεσης και τα όσα μετέφεραν στις Αρχές μάρτυρες από την περιοχή οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο τραυματισμός του 17χρονου επήλθε στο πλαίσιο συμπλοκής ανάμεσα σε ομάδες νεαρών από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Μια αντίστοιχη επίθεση είχε καταγραφεί πριν από μία εβδομάδα στην Αργυρούπολη, όπου ομάδα νεαρών, ορμώμενη από την Ανω Γλυφάδα, σε μια επίδειξη δύναμης και επικυριαρχίας τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 17χρονο και ξυλοκόπησε ακόμα έναν ανήλικο μαθητή. Οι δύο αυτές επιθέσεις έρχονται να προστεθούν στις συνολικά 132 υποθέσεις σωματικών βλαβών με ανήλικους πρωταγωνιστές που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο 2020.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Από την  έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 



ΠΗΓΗ