Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.736 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.057 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 276 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, ως ακολούθως:

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

– σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

– 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, για αναπαραγωγή μουσικής,

– 300 ευρώ πρόστιμο για υπεράριθμους πελάτες σε ταξί,

– από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 επιχειρήσεις εστίασης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων,

– 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες,

– 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

Στη Στερεά Ελλάδα,

– σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας – μεζεδοπωλείου, για αναπαραγωγή μουσικής,

– 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ, για αναπαραγωγή μουσικής,

– από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) καφετέριες, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα,

– σύλληψη 2 ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 5.000 ευρώ πρόστιμο στην κάθε επιχείρηση, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων,

– από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση επιβληθείσας αναστολής λειτουργίας.

Στην Κρήτη,

– 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ για λειτουργία χωρίς να διαθέτουν ανοιχτό χώρο και για αναπαραγωγή μουσικής,

– 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ για λειτουργία χωρίς να διαθέτουν ανοιχτό χώρο και για αναπαραγωγή μουσικής,

– 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ποδοσφαιρικό σύλλογο για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων,

– 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπεράριθμους πελάτες,

– 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 7.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου, παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και αναπαραγωγή μουσικής.

Στη Θεσσαλονίκη, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, για αναπαραγωγή μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.204 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.956 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.



ΠΗΓΗ