Την δέσμευση ότι θα ικανοποιήσει το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία, θέλουμε να προσφέρουμε με ό,τι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος. Η πολιτεία, θα το δείτε στην πράξη, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας» είπε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον απολογισμό για την αντιπυρική περίοδο 2014
Υποσχέθηκε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί εργασίες για:

  • Την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα,
  • Εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος εξοπλισμού
  • Την επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.
  • Την πρόσληψη 500 δόκιμων Πυροσβεστών που ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη την Πυροσβεστική που έφερε σε πέρας την αποστολή της με «ένα πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα» την φετινή αντιπυρική περίοδο.
Με βάση στατιστικά στοιχεία που επικλέστηκε, το ποσοστό των εκτάσεων που κάηκαν είναι μειωμένο κατά 45% από πέρσι και σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων δεκαέξι ετών είναι μειωμένα κατά 71%.

Από το σύνολο των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος, το 75% οριοθετήθηκε, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες. Σημείωσε ακόμη ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διερεύνηση των αιτιών στις δασικές πυρκαγιές. Από τις 4.000 δικογραφίες που σχηματίστηκαν περίπου οι μισές οφείλονται σε πρόθεση.

Φωτογραφία: Eurokinissi





ΠΗΓΗ