Θέμα: «Καθυστέρηση στη νομοθετική ρύθμιση των δεδουλευμένων περασμένων ετών- Μη έγκαιρη δημοσίευση των Φ.Ε.Κ. νυχτερινών και εξαιρέσιμων Β’ εξαμήνου 2020».

Κύριε Υπουργέ,

είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλει τις δεδουλευμένες ώρες εργασίας στους υπαλλήλους της. Πόσο μάλλον, όταν αυτοί είναι εργαζόμενοι σε ένα από τα σκληρότερα περιβάλλοντα εργασίας, αυτό των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Ακατανόητη λοιπόν μοιάζει η παρατεταμένη καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης για το σύνολο των χαμένων δεδουλευμένων ωρών των περασμένων ετών, από την στιγμή μάλιστα που το κόστος τους είναι προϋπολογισμένο και τα ποσά που απαιτούνται εξασφαλισμένα, κρατώντας «οικονομικά ομήρους» το σύνολο των συνάδελφων μας Εξωτερικών Φρουρών. Από την άλλη πάλι, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως για ακόμα μία φορά παρατηρείται αναίτια καθυστέρηση στην δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. σχετικά με τις νυχτερινές και εξαιρέσιμες ώρες του Β’ εξαμήνου 2020, δρομολογώντας έτσι νομοτελειακά την ανάγκη μιας εκ νέου νομοθετικής ρύθμισης που να αποδίδει τις ημέρες που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ημερών του Β’ εξαμήνου.

Κύριε Υπουργέ,

Η διάταξη απόδοσης των δεδουλευμένων νυχτερινής εργασίας και εργασίας ημερών αργίας, θα έπρεπε να είναι η πρώτη διάταξη που θα ερχόταν στην Βουλή υπό των ημερών σας και δυστυχώς, αντί αυτού, έχει περάσει σχεδόν ένα έτος που αναμένουμε την κατάθεση της. Είναι πολλά τα οποία η Πολιτεία στερεί στους συνάδελφους μας. Τουλάχιστον ας αποδώσει το ελάχιστο. Τον κόπο τους…

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωστίκας Γεώργιος Στιβακτάκης Γεώργιος

 

 

 

 

 



ΠΗΓΗ