Απορρίπτεται κατά πάσα πιθανότατα η πρόταση του Ανακριτή, ο οποίος εισηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τη μετατροπή των κατηγοριών (από πλημμελήματα σε κακουργήματα) για πρόσωπα που ελέγχονται για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στο Katechaki, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται ακόμα επίσημα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Ανακριτή, σύμφωνα με την οποία η δίωξη για κάποια από τα 20 πρόσωπα που ελέγχονται θα έπρεπε να ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του Ανακριτή αφορούσε  σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας. Επίσημα, πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το κατά πόσο ο Εισαγγελέας θα κάνει δεκτή την πρόταση του Ανακριτή, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα έρθουν στο φως αύριο Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 20 ατόμων (πολιτικών προσώπων και επιχειρησιακών παραγόντων) για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Οι εισαγγελικές Αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για: Εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε σε Ανακριτή, ο οποίος πραγματοποίησε εξονυχιστική έρευνα.

Katechaki



ΠΗΓΗ