Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σήμερα το πρωί, στη θαλαμηγό «Pathos» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στην 4η μαρίνα Γλυφάδας, ενώ επεκτάθηκε στη θαλαμηγό «Milou» σημαίας Ολλανδίας και ακολούθωςστη θαλαμηγό «Βabouska» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, πέντε οχήματα και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επιχείρησαν την απάντληση των υδάτων, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το «Pathos» βυθίστηκε.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη μία 38χρονη αλλοδαπή, η οποία διέμενε στο σκάφος και κατά δήλωσή της προκάλεσε τον εμπρησμό του.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προέκυψε θαλάσσια ρύπανση έκτασης 20 τετραγωνικών μέτρων περίπου, η οποία δημιουργήθηκε εντός πλωτού φράγματος που είχε ποντιστεί περιμετρικά των σκαφών.

Οι εργασίες απορρύπανσης έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη του «Pathos».

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Πηγή: naftemporiki



ΠΗΓΗ