Αρχίζουν αύριο, όπως τουλάχιστον πληροφορούμαστε, οι κρίσεις στην Πυροσβεστική. Η δύσκολη εξίσωση, ωστόσο, που προκύπτει αφορά στον αρχηγό, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ο νυν αρχηγός να είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές από το Π.Σ., ανακύπτει ηθικό -αν όχι σε δεύτερο χρόνο και νομικό- θέμα για το πως ο αρχηγός θα κρίνει τους υφισταμένους του. Ιδιαίτερα όταν διανύουμε μία περίοδο «αλληλοκατηγοριών» εντός της Πυροσβεστικής για το ποιος φέρει ευθύνες και ποιος όχι, χωρίς ακόμα να έχει ξεδιαλυθεί το κουβάρι για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Υπάρχουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που κατήγγειλαν σημαντικά πράγματα για το χειρισμό της φωτιάς στο Μάτι, δείχνοντας προς τα «πάνω». Τι θα γίνει λοιπόν με αυτές τις περιπτώσεις στις κρίσεις; Υπάρχει επίσης ένας αξιωματικός, ο οποίος ανέλαβε τη σύνταξη της πραγματογμωμοσύνης για τις ευθύνες και τα αίτια της τραγωδίας. Πολλά λοιπόν τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Είδωμεν…

Katechaki



ΠΗΓΗ