Συστηματικός εμπρηστής αποδείχθηκε ένας 41χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε προκαλέσει τουλάχιστον πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στη Μεσσηνία και την Αρκαδία από το μακρινό 2015! 

 

Τις τρεις τελευταίες φωτιές τις έβαλε μέσα σε λίγες ώρες την Τετάρτη.

Ο δράστης εντοπίστηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και συνελήφθη, όταν προέκυψε ότι στις 17:40΄ έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στη θέση Ράχες στην Άργιλο του δήμου Καλαμάτας, στις 19:19΄ σε δασική έκταση στην περιοχή Γιανναίων του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία και στις 19:54΄ σε αγροτική έκταση στην Ποταμιά του δήμου Μεγαλόπολης, πάλι στην Αρκαδία!

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποδείχθηκε ότι είχε προκαλέσει και τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 3 Αυγούστου του 2015 σε δασική έκταση στη θέση Άγιος Ευθύμιος του δήμου Αρφαρών στη Μεσσηνία και στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πήδημα του δήμου Αρφαρών Μεσσηνίας. Ο 41χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.



ΠΗΓΗ