Σε δύσκολη εξίσωση με τρεις αγνώστους εξελίσσεται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των εμπρηστών που έκαψαν την Εύβοια.

Από τους τρεις υπόπτους ξεχωρίζει η περίπτωση ενός 33χρονου που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για εμπρησμούς. Μάλιστα, είχε προφυλακιστεί για το συγκεκριμένο αδίκημα. Ο 33χρονος κατέθεσε ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν μαζί με τη θεία του σε χωριό που βρίσκεται μακριά από το σημείο εκδήλωσής της.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί πήραν κατάθεση από τη θεία του 33χρονου, η οποία επιβεβαίωσε ότι την ημέρα εκδήλωσης της φωτιάς βρισκόταν με τον ανιψιό της στο χωριό όπου διαμένει.

Έτσι, η έρευνα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. έχει ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για τον 33χρονο αλλά και για ακόμα δύο υπόπτους. Στόχος είναι να βρεθεί το γεωγραφικό στίγμα των τριών υπόπτων την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά της Εύβοιας.

Παράλληλα, έχει οριστεί επιτροπή πραγματογνωμόνων για να ερευνήσει το κατά πόσο η αρχική εστία φωτιάς στην Εύβοια προκλήθηκε ή όχι από κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο σημείο. Μόνο σε περίπτωση που οι πραγματογνώμονες αποφανθούν ότι  η φωτιά δεν προκλήθηκε από το πυλώνα της ΔΕΗ, οι Αρχές θα είναι βέβαιες ότι έχουν να κάνουν με εμπρησμό. Έρευνα, πάντως, γίνεται και σε ακόμα δύο σημεία, όπου εκδηλώθηκαν φωτιές την ίδια ημέρα στην Εύβοια.

Πηγή: HuffingtonPost.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ