Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου – 1ης Απριλίου 2018, καλούμαστε να εκλέξουμε τους συναδέλφους που θα πλαισιώσουν το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τους εκπροσώπους μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Εμείς οι Πυροσβέστες που υπηρετούμε στις Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και ενωμένοι, βαδίζουμε σταθερά μπροστά, ώστε να αλλάξουμε την εικόνα του συνδικαλισμού με νέες ιδέες και αποφασιστικότητα, πιστεύοντας σε ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα, μακριά από ακρότητες του παρελθόντος. Ακούμε, ζούμε και εκφράζουμε την άποψη του συναδέλφου που είναι και δική μας, ο οποίος καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στον χώρο εργασίας του όσο και στην οικογενειακή του καθημερινότητα.

Ζητούμε από όλα τα μέλη της Ένωσής μας την συμμετοχή στις εκλογές και να ψηφίσουν αφού πρώτα αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν και να αγωνιστούν για την λύση των προβλημάτων. Ποιοι είναι αυτοί που ζουν και οι ίδιοι στο ίδιο καθημερινό πεδίο μάχης.

Πιστεύουμε πως η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες στην ιστορία του ένστολου συνδικαλισμού από την γέννησή του. Η εμπειρία, η ικανότητα, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι τα αυστηρά κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα στελέχη που κοσμούν το καλύτερο ψηφοδέλτιο που έγινε ποτέ.

Πιστεύουμε σε ένα υγιές Πυροσβεστικό Σώμα όπου θα σέβεται τους κόπους και θυσίες των Πυροσβεστών

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα όπου όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε, όπως
α) Το Βαθμολόγιο, που όλοι γνωρίζουμε πως οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι οι μόνοι από τα υπόλοιπα Σώματα (Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας) όπου δεν υφίσταται βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών του όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα. Αν και αποτελεί πάγιο αίτημα και σημείο διεκδίκησης τα τελευταία χρόνια, από την κατάθεση Σχεδίου Π.Δ. μετά από διαπραγμάτευση και Οικονομοτεχνική μελέτη από την ΠΟΕΥΠΣ, έως και την τελευταία Αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ, η Πολιτεία αρνείται εμμονικά να προχωρήσει στην θέσπιση Βαθμολογίου του Π.Σ. όπως ορίζει ο 4249/14 (άρθρ. 69 παρ. 11). Μετά από την εξέλιξη του τελευταίου μισθολογίου, το αίτημα για την εφαρμογή του Βαθμολογίου, είναι πιο δίκαιο από ποτέ.

β) Κανονισμός μεταθέσεων, όπου μετά τις ‘’εν μία νυκτί’’ μεταθέσεις συναδέλφων σε ιδιωτικές εταιρείες, πέρα από την αποδυνάμωση Υπηρεσιών στην Ελληνική επικράτεια, δεν υπάρχει Πυροσβεστικός υπάλληλος που να νιώθει ασφαλής και να μπορεί να προγραμματίσει την οικογενειακή του ζωή, ενώ την ίδια στιγμή προκαλούνται αδιάκοπα προβλήματα στην λειτουργία πολλών Υπηρεσιών θέτοντας σε κίνδυνο την κύρια αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

γ) Μισθολόγιο, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το βαθμολόγιο και παρά τις δεσμεύσεις, βλέπουμε κάθε μήνα τις διαφορές στην μισθοδοσία πάντα προς τα κάτω, καθιστώντας πλέον την επιβίωση του Πυροσβέστη και της οικογένειάς του σε θέση πιεστική, με ότι αυτό συνεπάγεται.

δ) Υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Τα τελευταία χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες μιας καταστροφικής καταιγίδας που οφείλεται στα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας και φτάνουν στο σημείο να γίνεται διαπραγμάτευση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Παράλληλα βλέπουμε να εξοπλίζονται άλλοι φορείς και οργανισμοί χωρίς να υπάρχει μια αληθινή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας τους καθώς της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητάς τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες οχήματα ακινητοποιημένα με βλάβες που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν σε κόστος λίγες δεκάδες ευρώ.

ε) Ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός: Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας. Αναπνευστικές συσκευές, ιματισμός όπου χαρακτηριστικά, πολλοί συνάδελφοι ντρέπονται να φορέσουν τους υπηρεσιακούς επενδύτες αφού έχουν λιώσει από την χρήση δεκαετιών. Άρβυλα λιωμένα και επικίνδυνα πλέον αφού έχουμε να προμηθευτούμε δέκα και πλέον έτη, αναγκάζοντας μας να αφαιρέσουμε ένα μεγάλο ποσό που απαιτείται για την αγορά τους από το εμπόριο, από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

στ) Ασφαλιστικό. Αναρωτιόμαστε που μπορεί να οδηγήσει η έμμεση επιβολή λόγω μεγάλης ψαλίδας μισθού – σύνταξης, της υποχρεωτικής παραμονής στο Σώμα, Πυροσβεστών σε ενέργεια, στην ηλικία των 60 ετών. Ένα θέμα που αργά η γρήγορα απασχολεί όλο το Πυροσβεστικό Προσωπικό ξεπερνώντας τα όρια της ασφάλειας στην εκτέλεση της Υπηρεσίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι καθοριστική.

ζ) Θέματα εξίσου σημαντικά όπως οι ταυτότητες, η υγιεινή και ασφάλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τόσο εντός των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας (καθαριότητα – καταλληλότητα κτιρίων), πληρωμή της υπερεργασίας αντί των χορηγούμενων Ημερησίων αναπαύσεων, μετακινήσεις κατά την αντιπυρική περίοδο τόσο για την κατάσβεση πυρκαγιών όσο και για επάνδρωση τμημάτων, συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές πραγματοποιούνται, είναι θέματα που πρέπει να αναδειχθούν από συναδέλφους που ζουν μέσα σε αυτά, τα γνωρίζουν και μπορούν να αγωνιστούν γιατί πιστεύουν στο δίκαιο της επίλυσής τους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το Πυροσβεστικό Σώμα, το επάγγελμά μας, ο τρόπος ζωής μας, δέχεται προκλήσεις που καλούμαστε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το μέλλον πρέπει να μας βρει ενωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ίσως ήδη μας ετοιμάζουν, μακριά από τακτικές και μεθόδους που έχουμε γνωρίσει και ανήκουν στο παρελθόν.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, αποφασίζουμε ποιος θέλουμε να μας εκπροσωπήσει. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Με τιμή
Τσαλής Δημήτριος
2ος Π.Σ.Θ.



ΠΗΓΗ