Από το Facebook του δημοσιογράφου Βάιου Σύρρου:

Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, τεράστιο λάθος η απομάκρυνση του εμπειρότατου διοικητή της Πυροσβεστικής Λαυρίου, Σπύρου Παπαστάθη. Και μάλιστα τώρα, σήμερα, που για πρώτη φορά στα χρονικά, έγινε ρεκόρ δεκαετίας και βάλε, στην πυροπροστασία της Λαυρεωτικής!!! Του τομέα ευθύνης του.
Καθ΄ όλη την φετινή αντιπυρική περίοδο, από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, εκδηλώθηκαν μόλις πέντε (5) σοβαρές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα να καούν μόλις δωδεκάμισι στρέμματα (12,5) αγροτοδασικής έκτασης!!! Ξερόχορτα και αμπέλια δηλαδή. Και μάλιστα στο μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Αττικής, με χιλιάδες διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Με Χοτ Σποτ μέσα στο δάσος, με τεράστιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με την Ελληνική Βιομηχανία όπλων και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, με παράνομες χωματερές… Το έζησα από κοντά ως κάτοικος της Κερατέας, το έζησαν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δήμος, εθελοντές πυροσβέστες, κυνηγοί, φυσιολατρικοί σύλλογοι, οικιστές, κάτοικοι… όλοι.
Για τον όποιο νέο διοικητή που θα φέρεται στο Λαύριο, να ξέρετε ότι δυστυχώς γι’ αυτόν, ο πήχης των απαιτήσεων από τους πολίτης και την τοπική κοινωνία είναι πλέον πολύ ψηλά… πάνω από 15 καμένα στρέμματα το χρόνο θα θεωρηθεί αποτυχία.
Δεν ξέρω ποιος ήταν πρώτος στη σειρά του Σπύρου Παπαστάθη, όταν ήταν στα θρανία της σχολής, στο πεδίο της μάχης όμως, στο μέτωπο της φωτιάς, είναι από τους πρώτους και με διαφορά. Αυτό επεσήμανε άλλωστε και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την αξιολόγηση των αξιωματικών, την ημέρα αρχηγέ, που αναλάβατε την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη μάχη κρίνονται όλοι, όχι επειδή αρίστευσαν στη σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Άλλωστε από … ¨πρωτιές¨ στα θρανία χάθηκαν άδικα 100 αθώοι συμπολίτες μας στο Μάτι και κάηκαν πυροσβεστικά μέσα σε ξερόχορτα.



ΠΗΓΗ