Ανείπωτη τραγωδία από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Έριδος στη Βάρκιζα, με τους πυροσβέστες να ανασύρουν χωρίς τις αισθήσεις του ένα βρέφος 13 μηνών, το οποίο λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα, την ώρα που το βρέφος βρίσκονταν μόνο του στο σπίτι. Οι περίπου 15 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το μωρό ήταν παρατημένο στη γκαρσονιέρα, με τη μητέρα του να φτάνει κάτω από την πολυκατοικία την ώρα που εξελίσσονταν η τραγωδία και να εκλιπαρεί τους πυροσβέστες να το σώσουν.

Το 13 μηνών βρέφος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες που έκαναν κατάσβεση στο κρεβάτι του, με σοβαρά εγκαύματα. Παρά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πέρασαν χειροπέδες στην 30χρονη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε ακόμη δύο παιδιά. Το ένα μένει με τον πατέρα του, ενώ το δεύτερο έχει αποβιώσει εδώ και μερικά χρόνια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η μοιραία πυρκαγιά ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα, ενώ άγνωστο παραμένει γιατί η μητέρα είχε παρατήσει μόνο του το μωράκι της.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε έναν ακόμη άνδρα, οδηγό ταξί, ο οποίος φέρεται να πέρασε από το σημείο την ώρα της κατάσβεσης και να επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τη σχέση του με την οικογένεια ή με το περιστατικό.



ΠΗΓΗ