Στο πλευρό των αστυνομικών, που καθημερινά εδώ και περισσότερο από ενάμιση μήνα δίνουν εκτός από την «καθιερωμένη» μάχη με το έγκλημα δίνουν κι αυτή για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, βρέθηκε η Τοπική Διοίκηση Αθηνών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Το Katechaki.gr συνάντησε, σε δύο διαφορετικά μπλόκα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, κλιμάκιο της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών της «ΙΡΑ» -με επικεφαλής τον πρόεδρο Βλάση Βαλατσό (αντιστράτηγος ε.α.) και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων αστ. διευθυντή Σωτήρη Καλταμπάνη– να μοιράζουν γάντια και μάσκες μίας χρήσης στους αστυνομικούς. Όπως μας εξήγησε ο κ. Βαλατσός, από το πρωί γυρνούσαν όλα τα μπλόκα της Τροχαίας στην περιοχή της Αθήνας προκειμένου να προσφέρουν ουσιαστικά και συμβολικά, ενώ αμέσως μετά σειρά πήραν κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα που επίσης σηκώνουν μεγάλο βάρος αυτή την περίοδο.

Μάλιστα, σε ένα από τα μπλόκα βρέθηκε και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, αστ. διευθυντής Χρήστος Παπαφιλίππου, καθώς επίσης και ο αστυνόμος Α’ της ίδιας υπηρεσίας, Δ. Γιαννακάκης. Άλλωστε και οι δύο αξιωματικοί δίνουν συνεχώς το «παρών» -από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά τα απόγευμα- στα σημεία που βρίσκονται τροχονόμοι που διεξάγουν ελέγχους για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, προκειμένου να έχουν ιδία εικόνα για την κατάσταση και να επιλύουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται.

Να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη ήταν μία ακόμη κίνηση των αστυνομικών που βρίσκονται εκτεθειμένοι, από τη δραστήρια Τοπική Διοίκηση Αθηνών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, εν μέσω των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μάσκες μίας χρήσης και τα γάντια εξασφαλίστηκαν μέσω ευγενικής χορηγίας από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΒ-Βασιλόπουλος».



ΠΗΓΗ