Πρέπει να διεξαχθεί το 31ο Εκλογοαπολογιστικό Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ ή όχι;

Αυτό είναι το καίριο ερώτημα που απασχολεί τους συνδικαλιστές αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα και ακόμα πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της 12ης και 13ης Σεπτεμβρίου που είχε οριστεί ως η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και αυτό είναι αρκετό για να εγείρει ερωτήματα σε σχέση με τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ο χώρος διεξαγωγής, δηλαδή το εκθεσιακό κέντρο – MEC Παιανίας, είναι αρκετά μεγάλος ώστε να τηρηθούν οι φυσικές αποστάσεις, ενώ θα τηρηθούν και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Αρκεί, όμως, αυτό;

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο θα κληθούν να δώσουν το παρών αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, γεγονός που από μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο. Δεν είναι όμως μόνο ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στο χώρο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο. Εκατοντάδες αστυνομικοί θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να αυξάνουν τις πιθανότητες έκθεσής τους στον ιό. Και όλα αυτά σε μία περίοδο όπου η Αστυνομία καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος της τήρησης των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί καλούνται να προστατεύσουν τον εαυτό τους όσο περισσότερο μπορούν.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι θα ήταν καλύτερα το συνέδριο να αναβληθεί. Σε κάθε περίπτωση τις αποφάσεις θα τις λάβουν τα αρμόδια όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου έχουν ως εξής:

  • Διοικητικός Απολογισμός
  • Οικονομικός Απολογισμός– Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής– Προϋπολογισμός
  • Λοιπά θέματα- Προτάσεις Συνέδρων
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  • Διεξαγωγή αρχαιρεσιών

 



ΠΗΓΗ