Ποιος έδωσε εντολή να μπει η Αστυνομία απέναντι στην κοινωνία;

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, ύστερα από τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό η εικόνα της Αστυνομίας πληγώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Και ήρθε η ώρα για απαντήσεις και για ουσιαστική αντίδραση. Το γεγονός ότι η δημοφιλής στον κόσμο για το έργο της, ομάδα ΔΙ.ΑΣ., βρίσκεται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από την ηγεσία.

Ποιος έδωσε εντολή σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο (κατά την οποία έπρεπε να προκρίνεται η μετριοπάθεια) η ΕΛ.ΑΣ. να έχει αυτή τη στάση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης;

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να μπει απέναντι στην κοινωνία. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους πολίτες είναι ότι η Αστυνομία είναι δίπλα τους και όχι απέναντί τους.

Και με εικόνες -όπως οι χθεσινές- στη Νέα Σμύρνη δεν εξυπηρετείται ο επιθυμητός σκοπός.

Το θέμα είναι το γεγονός να μην περάσει στα… ψιλά. Να δοθούν απαντήσεις, να ληφθούν μέτρα και να ζητηθούν εξηγήσεις από τους υπεύθυνους (πρώτα από τους υψηλά ιστάμενους αξιωματικούς και ακολούθως από εκείνους που εμφανίζονται σε βίντεο να ξεφεύγουν από τον έλεγχο).

Katechaki



ΠΗΓΗ