ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η 200η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, βρήκε τη Χώρα και το Λαό μας να τιμούν, εν μέσω πανδημίας, τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, αλλά και να αναστοχάζονται τα μηνύματα και τις παρακαταθήκες που άφησαν σε μας, όταν εξεγέρθηκαν μέσα στο βαθύ σκοτάδι της μακρόχρονης τουρκοκρατίας για να αποτινάξουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς και να κερδίσουν επάξια την ελευθερία τους.

Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου, υποκλίνεται στους αγώνες και τις θυσίες των αδούλωτων «ραγιάδων» και αντλεί δύναμη από τα προτάγματα της ιστορίας τους. Μια Ιστορία, που μας διδάσκει διαχρονικά ότι τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αρετή, τόλμη, πίστη στον αγώνα και συλλογική προσπάθεια.

Με την ευκαιρία των 200 ετών της εθνικής μας παλιγγενεσίας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι ρίζες του αστυνομικού θεσμού έχουν την αφετηρία τους σε εκείνα τα επαναστατικά χρόνια και οι μετέπειτα μεταρρυθμιστικές τομές ήταν απότοκος πολλών κοινωνικών μεταβολών και κρατικών προσαρμογών. Ο αστυνομικός θεσμός εξελίχθηκε μέσα από διάφορες φάσεις, άλλοτε ανώδυνα και άλλοτε επώδυνα, παρέχοντας έκτοτε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο ελληνικό κράτος και στο λαό μας γενικότερα. Από το 1821 έως σήμερα, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του ελληνικού κράτους και εμείς ως Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί τιμούμε τον όρκο μας με πίστη και αφοσίωση στα καθήκοντά μας.

Αυτό το ιερό χρέος, η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να το διασφαλίζει και να το προαγάγει διαρκώς, έτσι ώστε όσοι έχουν ορκιστεί «να φυλάττουν Θερμοπύλες», να ανταποκρίνονται στην υψηλή τους αποστολή, δικαιώνοντας τις θυσίες των προγόνων μας, αλλά και ικανοποιώντας τις μεγάλες προσδοκίες του λαού μας για μια Ελλάδα ισχυρή και παντοτινά ελεύθερη από κάθε μορφής δουλείες.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 



ΠΗΓΗ