Μετά από τις χθεσινές καταγγελίες των μελών μας και συγκεκριμένα των Ενώσεων Αστυνομικών Λάρισας και Αθηνών, αναφορικά με τις κλήσεις ακρόασης και επιστροφής αχρεωστήτης πληρωμής σε συναδέλφους που έλαβαν προκαταβολικά χρήματα πριν είκοσι (20) και πλέον έτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, σήμερα, πρωινές ώρες, συναντήθηκε με τους κ.κ. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ και Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ, στους οποίους εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του για τη διαχείριση του όλου θέματος.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ανέπτυξε στους συνομιλητές του, τις αντιρρήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την ύπαρξη οικονομικής αξίωσης μετά από την παρέλευση εικοσαετίας, καθώς και για τον χρόνο και τον τρόπο που καλούνται σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, οι συνάδελφοι να υποβάλουν αντιρρήσεις και εφόσον αυτές δεν υποβληθούν ή κριθούν αβάσιμες να επιστρέψουν χρήματα για ένα θέμα, το οποίο, σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου, ερευνήθηκε το έτος 2004, χωρίς κατάληξη.

Αλήθεια, δεκαέξι (16) έτη από τότε, γιατί και πού λίμναζε το πόρισμα αυτής της έρευνας;

Οι εκπρόσωποι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, από την πλευρά τους, ζήτησαν χρόνο για περαιτέρω έρευνα του ζητήματος και διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ότι, αν υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες, θα αναζητηθούν οι υπαίτιοι αυτών.

Η Ομοσπονδία μας, ως η πολυπληθέστερη και αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών όλης της Ελλάδος, επειδή αντιλαμβάνεται την έκταση του υπηρεσιακού, νομικού και οικονομικού τραγέλαφου, έστειλε, πριν από λίγο, και επιστολή προς τους επικεφαλής της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, με στοχευμένα ερωτήματα, αναμένοντας τις απαντήσεις αυτών, την εύρεση και την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, καθώς και την άμεση ανάκληση των παραπάνω κλήσεων.

Απαιτούμε το οριστικό και άμεσο κλείσιμο της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης χωρίς καμία επιβάρυνση για τους συναδέλφους μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



ΠΗΓΗ