Δικαστικό έγγραφο που δείχνει την έλλειψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό πολλών αστυνομικών (σ.σ. οι οποίοι καλούνται να καταγράψουν τις σχετικές παραβάσεις πολιτών) αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Την ίδια ώρα υπολογίζεται ότι περίπου 300 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από covid-19 και άλλοι περίπου 900 βρίσκονται σε καραντίνα, δείγμα ότι η πανδημία έχει πλήξει με σχετική σφοδρότητα την ΕΛΑΣ.

Με καταγγελίες συνδικαλιστών ότι ίσως το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερο και δεν λαμβάνονται μέτρα υγειονομικής ασφαλείας στην Αστυνομία.

Το έγγραφο που δείχνει τη σχετική αδιαφορία των ίδιων των αστυνομικών για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 συντάχθηκε προ μερικών ημερών από τις δικαστικές αρχές του Πειραιά κι απευθύνεται στη ΓΑΔΑ με παράκληση να αποσταλεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

Στο έγγραφο αυτό παρακαλούνται οι αστυνομικοί να τηρούν –όπως είναι αυτονόητο και ορθό αλλό προφανώς παραβιάζεται- τους υγειονομικούς κανόνες . Όπως σημειώνεται «με δεδομένο ότι οι πταισματοδίκες της υπηρεσίας ως εκπρόσωποι Δικαστικής Αρχής συνδράμουν την Αστυνομία στις κατ οίκον έρευνες περιφερείας τους , παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου να τηρούνται από αστυνομικούς που διενεργούν τις κατ οίκον έρευνες , οι κανόνες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύουν για τον Covid-19 (υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας κλπ)».

Επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών όπως κι από άλλες Ενώσεις της Αττικής είχαν αποστείλει προ μερικών ημερών σχετική επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου ανάμεσα στα άλλα ανέφεραν:

«Αναρωτιόμαστε αν υφίσταται κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός προς τους αρμόδιους αξιωματικούς ή μήπως η αλληλεγγύη τους έχει ως σκοπό αποκλειστικά τον έλεγχο των κατώτερων;

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι σαφείς και σωστές Διαταγές που έχει αποστείλει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις υφιστάμενες Υπηρεσίες για την τήρηση των κανονισμών, κατόπιν των παρεμβάσεων των Ενώσεών μας για την υπάρχουσα κατάσταση, δεν τυγχάνουν πλήρους εφαρμογής!!!

Η Ελληνική Αστυνομία δηλαδή διεξάγει ελέγχους και βεβαιώνει καθημερινά δεκάδες παραβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή δε δείχνει ικανή να προστατέψει το ίδιο το προσωπικό της!!! Θα θεσπιστεί επιτέλους κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα διαπιστώνει την τήρηση των κανονισμών και των κάτωθι εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί, με ταυτόχρονο καταλογισμό τυχόν ευθυνών για μη τήρηση πρωτοκόλλων;»

Πηγή: tovima.gr

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου



ΠΗΓΗ