Το γεγονός ότι δεν έχει μείνει δρομάκι για δρομάκι και παράδρομος για παράδρομο όπου να μην υπάρχει μπλόκο ελέγχου κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.

«Εφόσον άλλα καθήκοντα έχουν σταματήσει, υπάρχει περισσότερος κόσμος στα μπλόκα και στους έλεγχους. Είναι μια κρίσιμη εβδομάδα για όλον τον κόσμο» είπε ο κ. Πάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα βάλουμε τα δυνατά μας όλοι -πολίτες και αστυνομία.

«Δεν πρόκειται για αστυνομικά μέτρα που επιβάλλονται από βίτσιο, αφορούν τη δημόσια υγεία», υπενθύμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα το Πάσχα και να κάτσει ο κόσμος σπίτι».

Ο κ. Πάκος διαπίστωσε πως κουράζεται ο κόσμος. «Όλοι κουραζόμαστε», σημείωσε, «κανείς δε χαίρεται γι’ αυτό που συμβαίνει, ωστόσο δεν είναι μια παράβαση για κόκκινο, είναι θέμα υγείας»

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εντάσεις μεταξύ ελεγκτών και πολιτών, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν, ωστόσο σημείωσε πως παρατηρούνται από άτομα που έτσι κι αλλιώς θα προκαλούσαν εντάσεις. Καταλήγοντας τόνισε πως η αστυνομία είναι πάντα στις επάλξεις, οι άδειες έχουν ανασταλεί και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά.

lawandorder.gr



ΠΗΓΗ