Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα τη Ζάκυνθο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα τη Ζάκυνθο, από όπου ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο ειδικών ομάδων καταπολέμησης της εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), οι οποίες θα είναι παρούσες στα πιο νευραλγικά σημεία του νησιού, όπως ο Λαγανάς.

Επίσης, εξήγγειλε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού με είκοσι νέους και μόνιμους αστυνομικούς, καθώς επίσης και την επιστροφή εκείνων που έχουν αποσπαστεί στον Έβρο και στα νησιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Βουλευτή Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Ακτύπη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον Δήμαρχο του νησιού Νικήτα Αρετάκη, με Αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και με θεσμικούς φορείς.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού :

«Βρίσκομαι σήμερα, με τον τοπικό βουλευτή κύριο Διονύση Ακτύπη, στην αγαπημένη Ζάκυνθο, ένα νησί που προσφέρει πολλά στη χώρα, κάθε χρόνο, με τα εκατομμύρια των επισκεπτών της. Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στη χώρα και αξίζει της προσοχής μας.

Παρακολουθώ τη Ζάκυνθο χρόνια. Γνωρίζω καλά τα προβλήματά της και είμαι σήμερα εδώ, για μια ακόμη φορά, για να τα λύσουμε.

Η απόφασή μας είναι να ξαναβάλουμε τη Ζάκυνθο στην κανονικότητα, σε ό,τι αφορά στον τομέα της ασφάλειας, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Ζακύνθου. Είμαι εδώ για να οργανώσουμε περαιτέρω την πυροπροστασία του νησιού, η οποία φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και μέσα. Βρίσκομαι εδώ για να συμφωνήσουμε όλοι μαζί, οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι εκπρόσωποι με τους οποίους συνομίλησα επί πολλή ώρα, πήρα τον «σφυγμό» τους και από σήμερα ξεκινήσαμε τη λήψη αποφάσεων. Ενισχύουμε λοιπόν, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου με είκοσι νέους μόνιμους αστυνομικούς από τον Σεπτέμβριο. Θα επιστρέψουν οριστικά οι δέκα αποσπασμένοι από τον Έβρο και τα νησιά, διότι έχουμε κάνει προσλήψεις συνοριοφυλάκων. Σε λίγες μέρες έρχονται αρκετοί αστυνομικοί για να βοηθήσουν στο έργο του αεροδρομίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξαπλώνουμε και εκτελούμε ένα σχέδιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας, με έμφαση στην οργάνωση του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και όλα εκείνα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί.

Δημιουργούμε δύο ειδικές ομάδες καταπολέμησης της εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) οι οποίες θα είναι παρούσες στα πιο δύσκολα σημεία του νησιού, όπως ο Λαγανάς.

Η υπόσχεση και δέσμευση της Κυβέρνησής μας είναι ότι το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Ζακύνθου. Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα των ανθρώπων θα αλλάξει. Δεν θα αλλάξει για λίγο, αλλά θα είναι μια μόνιμη κατάσταση, η οποία θα οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο, την απόφασή μας να γίνουμε αποτελεσματικότεροι, ικανότεροι και πιο ωφέλιμοι για τους πολίτες. Ζητώ τη συμμετοχή όλων των πολιτών για να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον ασφάλειας σε μια Ζάκυνθο, η οποία, είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή τη δοκιμασία της Covid 19, θα ευημερήσει, οι κάτοικοί της θα επενδύσουν, έχοντας εμάς στο πλάι τους, ούτως ώστε να νοιώθουν ασφάλεια σε αυτό που κάνουν ».



ΠΗΓΗ