Ρεπορτάζ από agriniopress.gr:

Επεισοδιακή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αρτοποιείο στην πόλη του Αγρινίου.

Ειδικότερα, μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” προχώρησαν σε παρέμβαση σε αρτοποιείο ιδιοκτησίας καταδικασθέντα για υπόθεση μαστροπείας και ασέλγειας που είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Ιούλιο, μετά από καταγγελία γυναίκας και γειτόνισσάς του, το οποίο ωστόσο δεν το διαχειρίζεται πλέον ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η υπόθεση μάλιστα είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, όταν από τα στοιχεία προέκυψε η άμεση εμπλοκή του πατέρα.

Το δικαστήριο είχε επιβάλλει ομόφωνα καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των δυο κατηγορουμένων, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στον πατέρα της ανήλικης, που είναι γεννημένη το 2004, επιβλήθηκε για την μαστροπεία, ποινή δεκαετούς πρόσκαιρης κάθειρξης με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που έχει, ενώ στον επιχειρηματία, επιβλήθηκε ποινή τετραετούς φυλάκισης με αναστολή, για ασέλγεια σε ανήλικο άνω των 14 ετών.

Η συγκεκριμένη κατηγορία, έχει πλέον μεταβληθεί σε πλημμέλημα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, όπως τονίζεται σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της ομάδας προέβησαν στην ενέργεια αυτή διότι «η αστική δικαιοσύνη είναι “τυφλή και κουφή” όπως τεχνηέντως την αποκαλούν, η λέξη “βιασμός” δεν υπήρξε πουθενά στο κατηγορητήριο και το γεγονός μετατράπηκε σε “μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη”».

Στο σημείο προκλήθηκε επεισόδιο και κλήθηκε η αστυνομία η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών του συμβάντος.

Πηγή: agriniopress.gr



ΠΗΓΗ